ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχτσιόγλου: «Ήδη σε εξέλιξη η προεργασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

Τι ανέφερε η υπουργός σε συνέντευξή της
Αχτσιόγλου: «Ήδη σε εξέλιξη η προεργασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

Στην εφημερίδα των Συντακτών παραχώρησε συνέντευξη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και αναφέρθηκε,μεταξύ άλλων και στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Βασικά εργαλεία με τα οποία η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να ανακτήσουν μέρος των όσων απώλεσαν στα χρόνια της κρίσης»,ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Αχτσίογλου για τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπεριλήφθηκε ως κεντρικός στόχος στην αναπτυξιακή στρατηγική που συντάξαμε, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή και παρουσιάστηκε στο Eurogroup, ακριβώς για να είναι εκ των προτέρων γνωστός στην ελληνική κοινωνία, τις αγορές και τους εταίρους μας» και συνέχισε λέγοντας πως:

«Η προεργασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θα προχωρήσουμε με επιστημονική τεκμηρίωση και σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Επιπρόσθετα αναφορικά με την έξοδο από τα μνημόνια η υπουργός ανέφερε:

«Η έξοδος από το καθεστώς των μνημονίων αποτελεί κομβικό σημείο για τους εργαζόμενους της χώρας. Αφενός διότι με τα δύο πρώτα μνημόνια περικόπηκαν κύρια εργατικά δικαιώματα, όπως η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, η συρρίκνωση της αποζημίωσης απόλυσης, η διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αφετέρου διότι η αυστηρή επιτροπεία από θεσμούς που θεωρούν, όπως εξάλλου και η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι η συμπίεση του εργατικού κόστους αποτελεί τον κύριο δρόμο για την επίτευξη της ανάπτυξης, περιόριζε τους δικούς μας βαθμούς ελευθερίας για την άσκηση όλου του εύρους των πολιτικών ενίσχυσης της εργασίας. Επομένως η έξοδος από το πρόγραμμα αναμφίβολα θα διαμορφώσει μια νέα κατάσταση». 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αχτσιόγλου: «Ήδη σε εξέλιξη η προεργασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.