ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχτσίογλου: Τον Ιανουάριο η αύξηση του κατώτατου μισθού – Πόσο θα αυξηθεί (vid)

Τι ανέφερε σε συνέντευξή της
Αχτσίογλου: Τον Ιανουάριο η αύξηση του κατώτατου μισθού – Πόσο θα αυξηθεί (vid)

Την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο προανήγγειλε υπουργός Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Aχτσιόγλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση περί τα 24 ευρώ το μήνα, άρα πρακτικά ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι στα 610 ευρώ.

Όπως ανέφερε η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του Σεπτέμβρη και εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τους θεσμούς πως ούτε η περικοπή των συντάξεων είναι αναγκαίο μέτρο.

Μάλιστα όπως τόνισε, οι θεσμοί δεν αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ενώ απάντησε και για τα σενάρια «περί μιας ήπιας περικοπής συντάξεων».

Πιο συγκεκριμένα αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχουν τέτοια σενάρια, ενώ είπε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή στοιχείων με τους θεσμούς, έτσι ώστε να διαπιστώσουν και μόνοι τους πως οι περικοπές δεν είναι ούτε δημοσιονομικά, ούτε διαρθρωτικά αναγκαίες.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αχτσίογλου: Τον Ιανουάριο η αύξηση του κατώτατου μισθού – Πόσο θα αυξηθεί (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.