Η ΑΔΕΔΥ Ηλείας κάλεσε όλα τα σωματεία να δώσουν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη (6/5, 10:00).

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στο δημόσιο της Πέμπτη (6/5) για την εργατική πρωτομαγιά και τον εορτασμό της.

Στο πλαίσιο αυτό και η ΑΔΕΔΥ Ηλείας η οποία κάλεσε όλα τα σωματεία να δώσουν το παρών σε απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Λύκειο Πύργου.

Παράλληλα, με μία μακροσκελή ανακοίνωση, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ειδικότερα φέτος η συμμετοχή στην συγκέντρωση είναι επιτακτική ενόψει και του εργατικού νομοσχεδίου.

Αναλυτικά: 

«Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

Με το νόμο που καταθέτει στη βουλή, καταργεί το 8ωρο, μέσα από την «ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας».

Αλλάζει το καθεστώς των υπερωριών, οι οποίες δε θα αμείβονται αλλά θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό, άδειες ή μειωμένο ωράριο.

Καταργεί την επιπλέον πληρωμή της κυριακάτικης αργίας, Νομοθετεί την «εναλλακτική λύση» της επιπλέον αποζημίωσης αντί της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Υποσκάπτει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και την προώθηση των ατομικών.

Φαλκιδεύει το απεργιακό δικαίωμα, με την επιβολή υποχρεωτικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων και των μελών τους.

Περιορίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, ενισχύει την απεργοσπασία και ποινικοποιεί τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις.

Τα παραπάνω συνιστούν ταύτιση της Κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία.

Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση.

Η επιθετικότητα και ο κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τη μνήμη όσων πάλεψαν και θυσιάστηκαν προκειμένου να έχουμε εμείς δικαιώματα στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση και μας εμπνέουν, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, προκειμένου ενωμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στο αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό και αντιδημοκρατικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης.

Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο.Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, καμιά θυσία δεν μένει χωρίς δικαίωση!

Στις 6 Μάη απεργούμε – συμμετέχουμε – αγωνιζόμαστε με τα πρωτοβάθμια σωματεία στη συγκέντρωση στις 10 :00 στο 2ο Λύκειο Πύργου και ενωμένοι θα νικήσουμε».

Κορονοϊός – Μ. Εβδομάδα: Πτωτικές τάσεις στα λύματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Χατζηδάκης: «Νέα δικαιώματα, νέες δουλειές, ευρωπαϊκά πρότυπα»