ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδερφή Ιφιγένειας – Τέμπη: «Είναι δολοφονία – Προσπαθούν να μας βουλώσουν τα στόματα με χρήματα και παροχές»

Συγκλονίζει η αδερφή της αδικοχαμένης Ιφιγένειας: «Τίποτα δεν καλύπτει το κενό - Να τιμωρηθούν όλοι, πολιτικοί, υπουργοί, προϊστάμενοι, όλοι»
Αδερφή Ιφιγένειας – Τέμπη: «Είναι δολοφονία – Προσπαθούν να μας βουλώσουν τα στόματα με χρήματα και παροχές»

Συγγενείς θυμάτων – Τέμπη: Συγκλονισμένο συνεχίζει να παρακολουθεί το πανελλήνιο τις οργισμένες αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων που τόσο άδικα έχασαν τις ζωές τους στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Η «γραμμή» αποποίησης ευθυνών που ακολουθεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαντάζει σαν μια κακόγουστη ηχορύπανση και προσβολή, μπροστά στην κατάθεση ψυχής που κάνουν όσοι έχασαν τους ανθρώπους τους και είναι οι μόνοι που δικαιούνται να μιλάνε.

Συγκλονιστικά ήταν όσα είπε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 η αδελφή της 22χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα, της γλυκύτατης κοπέλας με το όμορφο χαμόγελο που έσβησε με τόσο τραγικό τρόπο, επειδή ένα τριτοκοσμικό κράτος και μια ανεύθυνη κυβέρνηση δεν φρόντισε εδώ και τέσσερα χρόνια να πράξει αυτά που έπρεπε. Η Χριστίνα μόλις πριν δύο μήνες έφερε στον κόσμο το μωράκι της, άλλα η χαρά της νέας ζωής καλύφθηκε από τη σκιά του θανάτου, την τραγική απώλεια της αδερφής της.

Τώρα, αυτό που ζητάει η αδελφή της Ιφιγένειας με όλη τη δύναμη της ψυχής της είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος. Να υπάρξει λογοδοσία, να αποδοθούν ευθύνες σε όσο υψηλή θέση και αν αντιστοιχούν, και όχι το κράτος να βρει μερικά εξιλαστήρια θύματα που αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

«Το πιο γλυκό χαμόγελο των Γιαννιτσών»

«Το μωρό μου είναι δύο μηνών. Δυστυχώς θρηνούμε ακόμη για την Ιφιγένεια και δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε. Ως οικογένεια αυτό που ζητάμε είναι να τιμωρηθούν όλοι για να δικαιωθεί η ψυχή της Ιφιγένειας, να ηρεμήσει… Το κενό της δεν το καλύπτει τίποτα δυστυχώς… Θα τη θυμόμαστε… Να τιμωρηθούν όλοι, πολιτικοί, υπουργοί, προϊστάμενοι, όλοι!», είπε η Χριστίνα με τρεμάμενη φωνή και συνέχισε:

«Η Ιφιγένεια ήταν το πιο γλυκό χαμόγελο των Γιαννιτσών. Είχαμε έναν χρόνο διαφορά. Έχω ακόμα έναν αδελφό. Για το δυστύχημα μάθαμε από τον αδελφό του συντρόφου της Ιφιγένειας μία ώρα μετά. Μας είπε ότι το τρένο που βρίσκονταν η Ιφιγένεια και ο σύντροφός της εκτροχιάστηκε, ότι έμαθε τα νέα για τον αδελφό του, αλλά για την Ιφιγένεια δεν ήξερε και την ψάχνουν».

Το επόμενο πρωί οι γονείς της Ιφιγένειας βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος. Τελικά, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία ενημερώθηκαν για τον θάνατό της, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί τους, για να τους στηρίξει ψυχολογικά. «Η ζωή μας δεν έχει αλλάξει, πονάει πάρα πολύ. Το μόνο που μας δίνει χαμόγελο πλέον είναι η μπέμπα, θα της δώσουμε το όνομα της Ιφιγένειας» τόνισε, ενώ στην συνέχεια, οργισμένη με τα όσα παρέχει η κυβέρνηση στους συγγενείς των θυμάτων ξέσπασε λέγοντας:

«Τα χρήματα που θα δοθούν ως αποζημίωση δεν φέρνουν πίσω την Ιφιγένεια. Δεν καλύπτουν το κενό. Δημόσιο, παροχές, συντάξεις, διορισμοί, όλα αυτά… φέρνουν την Ιφιγένεια πίσω; Όχι. Η μητέρα μου είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό που προσπαθούν τώρα είναι να μας βουλώσουν τα στόματα με χρήματα και παροχές. Δεν θα γίνει κάτι τέτοιο!».

Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, δεν μπορούν να αναπληρώσουν ούτε στο ελάχιστο το κενό από την απώλεια του παιδιού σου, της αδερφής ή του αδερφού σου. Πόσο μάλλον δεν μπορούν να ανακουφίσουν τους συγγενείς, όταν η κυβέρνηση από τη μια πλευρά με ενοχική διάθεση δίνει αυτές τις παροχές και από την άλλη προβάλλει το αφήγημα πως ο πρωθυπουργός «δεν ήξερε» για το μπάχαλο που συνέβαινε στον ΟΣΕ και προσπαθεί να διαχέει τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού παρά στην ίδια.

Όταν η Χριστίνα ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής για το τι θυμάται από την αδερφή της, απάντησε:

«Θυμάμαι το χαμόγελό της. Ξυπνούσε κάθε πρωί και μου έλεγε ”είναι μία πολύ ωραία μέρα”. Την μικρή την συνάντησε μόνο μία εβδομάδα. Εγώ τι θα απαντήσω αύριο-μεθαύριο στο παιδί μου όταν με ρωτήσει για την δολοφονία; Ως πότε θα μας σκοτώνουν; Ως πότε θα μας προσβάλλουν; Γιατί αυτό που κάνουν τώρα προσβολή είναι».

Ως πότε θα μας σκοτώνουν; Μια φράση που τα λέει όλα, και απαντάται στα συνθήματα του παλλαϊκού ξεσηκωμού, με διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Παρά τις προσπάθειες για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης, ο λαός έχει ξεκάθαρη εικόνα γι’ αυτό το έγκλημα, και καταλαβαίνει απόλυτα πως αυτοί οι θάνατοι συνέβησαν στον βωμό του κέρδους. Και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν αν τίποτα δεν αλλάξει.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδερφή Ιφιγένειας – Τέμπη: «Είναι δολοφονία – Προσπαθούν να μας βουλώσουν τα στόματα με χρήματα και παροχές»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.