ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεστ ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, άφησε ο Γιάννης Οικονόμου!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι «ανοιχτή» να καθιερώσει υποχρεωτικά test και πιστοποιητικά στα σούπερ μάρκετ, αν αυτό απαιτηθεί!
Αδιανόητο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεστ ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, άφησε ο Γιάννης Οικονόμου!

«Ανοιχτή» σε ένα εφιαλτικό σενάριο ακραίου εκβιασμού δηλώνει η κυβέρνηση, αφού για πρώτη φορά ακούστηκε από κυβερνητικά χείλη πως δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν μέτρα για υποχρεωτικό test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπαίνει κάποιος σε σούπερ μάρκετ!

Η κυβέρνηση δείχνει πως δεν διστάζει ακόμα και να δημιουργήσει άμεσο πρόβλημα επιβίωσης σε πολίτες που δεν θα μπορούν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης! Συγκεκριμένα στη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε για τα σούπερ μάρκετ, δήλωσε:

«Σε ότι αφορά τα σούπερ μάρκετ έχουμε πει στο παρελθόν ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρων που εφαρμόζεται εκεί. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο κόσμος πηγαίνει κυρίως για να προμηθευτεί τρόφιμα, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως είναι λίγο πιο δύσκολη συνθήκη. Σε ότι αφορά την ανάγκη προσαρμογής του πλαισίου ή πρόσθετων μέτρων, εάν απαιτηθεί είμαστε ανοιχτοί να το δούμε, άλλα πάντοτε προς την κατεύθυνση που θα πληρούνται οι προϋποθέσεις  και οι βασικές αρχές των μέτρων».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η κατάσταση είναι «δυναμική» και τα δεδομένα «αξιολογούνται συνεχώς».

Rapid tests ακόμα και για τα προς το ζην;

Μόνο αποτροπιασμό προκαλεί το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε ευθύς εξαρχής ένα τέτοιο αποκρουστικό σενάριο, που θα υποχρέωνε πολίτες να πληρώνουν για τεστ, ακόμα και για να αγοράσουν με τα λιγοστά χρήματα τους τα προς το ζην.

Τα μέτρα διχασμού που επιβάλλει η κυβέρνηση σε εστίαση, λιανεμπόριο και διασκέδαση, είναι απάνθρωπα και ισοπεδώνουν τα συνταγματικά δικαιώματα, άλλα δεν απειλούν την ίδια την επιβίωση. Τώρα η κυβέρνηση δηλώνει «ανοιχτή» στο ενδεχόμενο να κάνει ακόμα και αυτό. Να εκβιάσει πολίτες ακόμα και μέσω του φαγητού που μπαίνει στο τραπέζι!

Ήδη με την εφαρμογή των νέων μέτρων βλέπουμε εικόνες ντροπής, με ηλικιωμένους να «τρώνε πόρτα» από δημόσιες υπηρεσίες, επειδή ξέχασαν το πιστοποιητικό ή δεν είχαν μαζί τους test. Πόσο μάλλον αν εφαρμοζόταν ένα μέτρο ελέγχου στα σούπερ μάρκετ, όπου οι πολίτες ψωνίζουν τα απολύτως βασικά για την επιβίωση τους.

Άνθρωποι με ήδη πενιχρά εισοδήματα και πετσοκομμένες συντάξεις, να αναγκάζονται να πληρώνουν δεκάδες ευρώ τον μήνα, για να έχουν μια μπουκιά φαγητό.

Σε άλλη ερώτηση που έγινε στον κ. Οικονόμου για το αν εξετάζεται lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «όποια μέτρα χρειάστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν ληφθεί».

Απέκλεισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για εστίαση

Επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους εστίασης, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο δεν έχει εφαρμοστεί σε καμιά άλλη χώρα. Βέβαια η κυβέρνηση πολλές φορές έχει εφαρμόσει αλλοπρόσαλλα μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί σε καμία άλλη χώρα. Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου έκλεισε το μάτι προς τους εργοδότες λέγοντας πως «είναι στην ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο των εργαζόμενων της επιχείρησης τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα πως το σύστημα Υγείας δέχεται πίεση και πως η αύξηση των κρουσμάτων εντοπίζεται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. «Οι απώλειες θα ήταν λιγότερες αν πείσουμε περισσότερους να εμβολιαστούν και αν τηρούμε τα μέτρα», είπε.

Ενώ σημείωσε πως «δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ότι απαιτείται για το ΕΣΥ. Το σύστημα υγείας οργανώνεται έτσι για να αντέξει στην πίεση που δέχεται. Θα προχωρήσουμε και στην επίταξη των επιστημόνων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο».

Βέβαια απορεί κανείς πως ακριβώς ενισχύει το ΕΣΥ η κυβέρνηση, που έβγαλε σε αναστολή 7.000 υγειονομικούς και οι κλίνες ΜΕΘ μειώθηκαν δραματικά από πέρυσι…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδιανόητο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεστ ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, άφησε ο Γιάννης Οικονόμου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.