ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο: Αποζημίωση 61 εκ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση για τη Hellenic Train! – Τους πληρώνουμε κιόλας για το μακελειό στα Τέμπη!

Μία μέρα μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη που στοχοποίησε τη Ηellenic Train, ο Χ.Σταϊκούρας αποφάσισε την αποζημίωση των Ιταλών για τις... υπηρεσίες τους!
Αδιανόητο: Αποζημίωση 61 εκ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση για τη Hellenic Train! – Τους πληρώνουμε κιόλας για το μακελειό στα Τέμπη!

Αδιανόητα… δώρα πολλών εκατομμυρίων γίνονται στη Hellenic Train, την ώρα που η αιματοβαμμένη εταιρεία των Ιταλών έχει μπει στο στόχαστρο της έρευνας για το παράνομο φορτίο που φέρεται να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση απόλυτης κοροϊδίας. Από τη μια πλευρά η νέα γραμμή Μητσοτάκη βάζει στο κάδρο των ευθυνών τους Ιταλούς, και παράλληλα από την άλλη συνεχίζει να τους αποζημιώνει με 61 εκατομμύρια ευρώ, όπως ορίζει η σύμβαση ντροπής με το ελληνικό κράτος!

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η καταβολή 49.163.272,73 ευρώ + 11.799.185,46 ευρώ ΦΠΑ στη Hellenic Train (!) ως αποζημίωση για το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2023 για τις υπηρεσίες που προσέφερε και ειδικότερα:

Αποζημίωση για την εκτέλεση των υπηρεσιών της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ» για την ανάθεση Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η αποζημίωση αφορά δηλαδή μια συμβατική υποχρέωση που προβλέπεται στον νόμο 4953/22 (κύρωση της σύμβασης). Η σύμβαση ΥΔΥ που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2022, προβλέπει την παροχή 50 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια, με αυτόματη προέκταση 5 ετών μετά το τέλος της δεκαετίας. Μια σύμβαση που αποτελεί σκάνδαλο από μόνη της, αφού χρυσοπληρώνουμε ως κράτος την ΤΡΑΙΝΟΣΕ των Ιταλών, για να κρατά τον σιδηρόδρομο σε τέτοια άθλια κατάσταση ως σήμερα.

Αλλά εδώ προκύπτει ένα ακόμα πιο σοβαρό ερώτημα: γιατί δεν έγινε αναστολή της πληρωμής αποζημίωσης, αφού η Hellenic Train ελέγχεται για ευθύνες στο έγκλημα των Τεμπών;

Τι… υπηρεσίες πρόσφερε η εταιρεία το 2023 πέρα από την πιο πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ελληνική ιστορία; Είναι δυνατόν να αποζημιώνεται με 60 εκατομμύρια ενώ η μοναδική «προσφορά» της Hellenic Train ήταν ένα μακελειό με 57 νεκρούς;

Στη Βουλή βλέπουμε να διακόπτεται η χρηματοδότηση κομμάτων με συνοπτικές διαδικασίες ακόμα και για υποψία κατηγορίας. Και στο σιδηρόδρομο δεν μπορεί να σταματήσει η ροή κρατικού χρήματος για τον νούμερο 1 ελεγχόμενο για το έγκλημα στα Τέμπη;

Ζητούν ευθύνες, αλλά δίνουν και αποζημίωση!

Μπορεί όντως το Δημόσιο να συνηθίζει να καθυστερεί τις καταβολές αποζημιώσεων προς κάθε συναλλασσόμενο που ελέγχεται για παρατυπίες στο έργο που έχει αναλάβει, ωστόσο η ημερομηνία έγκρισης της αποζημίωσης, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η απόφαση πάρθηκε στις 30/1/2025, δηλαδή μόλις μια μέρα αφότου βγήκε στον Αντώνη Σρόιτερ ο Μητσοτάκης για να στοχοποιήσει τη Hellenic Train ως πιθανό υπεύθυνο για το παράνομο φορτίο! Τι προηγήθηκε όμως πριν την υπογραφή Σταϊκούρα; Μα φυσικά, το μαζικό συλλαλητήριο σε Ελλάδα και εξωτερικό που προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου.

Κόντρα στη λαϊκή οργή, αλλά και αναιρώντας τα λόγια του ίδιου του Μητσοτάκη, η κυβέρνηση δεν αμελεί να εξυπηρετεί τα deals με τους ιδιώτες, ακόμα και αν έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα. Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, μένει να δούμε αν όντως υλοποιηθεί η σύμβαση της ντροπής ή αν θα καταγγελθεί.

Πάντως το κερασάκι στην τούρτα της κοροϊδίας το έβαλε ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, δηλώνοντας την ίδια μέρα που ενέκρινε την αποζημίωση, ότι δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά ότι δεν γίνεται λαθρεμπόριο καυσίμων με τα τρένα της Hellenic Train! «Εάν αποδειχθούν ευθύνες της, θα πληρώσει ποινικά», είχε προσθέσει!

Αλλά το… δωράκι των 60 εκατομμυρίων, δωράκι! Για μια αμαρτωλή εταιρεία που έπρεπε να είχε κατεβάσει ρολά από την επόμενη της τραγωδίας και να βρίσκεται υπόλογη!

Τέμπη: Μία μέρα μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη που στοχοποίησε τη Ηellenic Train, ο Σταϊκούρας τους αποζημίωσε για τις... υπηρεσίες τους!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Ανασχηματισμός παρωδία: 2 νέοι υφυπουργοί, Ν.Τσάφος και Γ.Λοβέρδος, έχουν κάνει ανθελληνικές δηλώσεις υπέρ της Τουρκίας!

Ανασχηματισμός παρωδία: 2 νέοι υφυπουργοί, Ν.Τσάφος και Γ.Λοβέρδος, έχουν κάνει ανθελληνικές δηλώσεις υπέρ της Τουρκίας!

Δύο υφυπουργοί σε νευραλγικά πόστα, ο ένας αναγνώριζε το ψευδοκράτος της Κύπρου και ο άλλος δήλωνε υπέρ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο!

Κοινωνία
Κοινωνία: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει το 2025 και ποιοι έχουν απαλλαγή φόρου

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει το 2025 και ποιοι έχουν απαλλαγή φόρου

Οι φορολογικές δηλώσεις θα είναι προσυμπληρωμένες για 1,3 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτά δεν είναι έργα τέχνης, δεν τα αποδέχομαι»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτά δεν είναι έργα τέχνης, δεν τα αποδέχομαι»

Αυτό το οικοδόμημα (σ.σ. Εθνική Πινακοθήκη), είναι ιδιωτικό; Είναι προσωπικό του καλλιτέχνη που παρουσίασε τα έργα αυτά;

Κοινωνία
Κοινωνία: Αναστασία Γιάμαλη: «Ο κ. Παπαδόπουλος και οι υποστηρικτές του πετύχαν τον στόχο τους – Περίμενα από τους ανθρώπους της Πινακοθήκης να μην κάνουν πίσω»

Αναστασία Γιάμαλη: «Ο κ. Παπαδόπουλος και οι υποστηρικτές του πετύχαν τον στόχο τους – Περίμενα από τους ανθρώπους της Πινακοθήκης να μην κάνουν πίσω»

Η Αναστασία Γιάμαλη σχολιάζει την απόσυρση των έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ελένη Δήμου: «Βήματα μοιραία»

Ελένη Δήμου: «Βήματα μοιραία»

Το νέο single της Ελένης Δήμου, σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Γιάννη Κολλιάκου - Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Μαλβίνα

Κοινωνία
Κοινωνία: O Νικόλαος Παπαδόπουλος βάζει φωτιές στο εσωτερικό της ΝΙΚΗΣ και άρχισαν οι πιέσεις για τη διαγραφή του με ή αυτός ή εγώ – Το  θέμα είναι τι μπορεί πλέον να κάνει ο Δημήτρης Νατσιός

O Νικόλαος Παπαδόπουλος βάζει φωτιές στο εσωτερικό της ΝΙΚΗΣ και άρχισαν οι πιέσεις για τη διαγραφή του με ή αυτός ή εγώ – Το θέμα είναι τι μπορεί πλέον να κάνει ο Δημήτρης Νατσιός

Θανάσουλες υπάρχουν πολλοί παντού, Παπαδόπουλοι όμως λίγοι.

Κοινωνία
Κοινωνία: Εθνική Πινακοθήκη : Πολέμιοι του Χριστιανισμού…

Εθνική Πινακοθήκη : Πολέμιοι του Χριστιανισμού…

Το περιστατικό που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις παθογένειες της κοινωνίας για τον Χριστιανισμό…

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΝΦΙΑ 2025: Πότε πρέπει να πληρώσετε – Αυτή είναι η διαδικασία!

ΕΝΦΙΑ 2025: Πότε πρέπει να πληρώσετε – Αυτή είναι η διαδικασία!

Πότε θα πρέπει να κάνετε την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2025!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Γυναίκα σε Λεωφορείο»: Η Ελλάδα έχασε το λεωφορείο της αισθητικής

«Γυναίκα σε Λεωφορείο»: Η Ελλάδα έχασε το λεωφορείο της αισθητικής

Τραγικό άγαλμα στη Θεσσαλονίκη, που συμβολίζει τη... γυναίκα - Πως γίνεται να ορφάνεψε από έμπνευση η Ελλάδα, με τέτοιο πολιτισμό;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δεν κλείνει με τίποτα ο οχετός του Ψαριανού: «Έμπορο των Τεμπών» αποκάλεσε την Καρυστιανού – Πότε θα τον μαζέψουν οι κυβερνητικοί;

Δεν κλείνει με τίποτα ο οχετός του Ψαριανού: «Έμπορο των Τεμπών» αποκάλεσε την Καρυστιανού – Πότε θα τον μαζέψουν οι κυβερνητικοί;

Γλοιώδης όπως πάντα, ο Γρηγόρης Ψαριανός συνεχίζει απτόητος να γράφει αθλιότητες υπηρετώντας τα αφεντικά του

Κοινωνία
Κοινωνία: Νικόλαος Παπαδόπουλος: Απασφάλισε με τον Γιώργο Λιάγκα και τον κάλεσε να πάρει θέση για την εικόνα της Παναγίας με κέρατα και Ζαραλίκο

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Απασφάλισε με τον Γιώργο Λιάγκα και τον κάλεσε να πάρει θέση για την εικόνα της Παναγίας με κέρατα και Ζαραλίκο

«Έλεος πια, σας παρακαλώ σεβαστείτε μας, Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί είμαστε», είπε φανερά συγκινημένος.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ανασχηματισμός: Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω ρούχα στον Μανωλιό»

Ανασχηματισμός: Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω ρούχα στον Μανωλιό»

Μήνυμα χωρίς παραλήπτη το συλλαλητήριο της 28ης Φλεβάρη - Ένας ανασχηματισμός αποτυχίας που ανακυκλώνει όλα τα πρόσωπα που καταγγέλλει ο λαός

Κοινωνία
Κοινωνία: Στις 15 Μαρτίου δεν ψωνίζουμε: Κάλεσμα της ΕΕΚΕ για μποϊκοτάζ στην ακρίβεια

Στις 15 Μαρτίου δεν ψωνίζουμε: Κάλεσμα της ΕΕΚΕ για μποϊκοτάζ στην ακρίβεια

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 4ο χρόνο υπερβολικής ακρίβειας και τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει την αισχροκέρδεια.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τρικυμία εν κρανίω στη ΝΙΚΗ έφερε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος και οι δημοσκοπήσεις – Πρόεδρος Εδεσσαϊκού έγινε ο υπεύθυνος επικοινωνίας – Σαστισμένοι από το ρεύμα υπέρ του βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης

Τρικυμία εν κρανίω στη ΝΙΚΗ έφερε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος και οι δημοσκοπήσεις – Πρόεδρος Εδεσσαϊκού έγινε ο υπεύθυνος επικοινωνίας – Σαστισμένοι από το ρεύμα υπέρ του βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης

Αυτή τι στιγμή ο Νικόλαος Παπαδόπουλος αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ρεύμα στον κόσμο της ΝΙΚΗΣ και τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης αλλάζουν τις ισορροπίες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόεδρος της προανακριτικής Τριαντόπουλου το «κοράκι» των funds Παναγής Καππάτος – O κατάλληλος άνθρωπος για τον Μητσοτάκη

Πρόεδρος της προανακριτικής Τριαντόπουλου το «κοράκι» των funds Παναγής Καππάτος – O κατάλληλος άνθρωπος για τον Μητσοτάκη

Μετά τον ανεκδιήγητο Μαρκόπουλο της Εξεταστικής, τώρα ο Καππάτος που άρπαζε τα σπίτια του κοσμάκη θα ρίξει... φως στην υπόθεση των Τεμπών

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητσοτάκης μπροστά στα ονόματα των 57 νεκρών: Μάλλον μπέρδεψε το «υποκλίνομαι» με το «υποκρίνομαι»

Μητσοτάκης μπροστά στα ονόματα των 57 νεκρών: Μάλλον μπέρδεψε το «υποκλίνομαι» με το «υποκρίνομαι»

«Σόου» υποκρισίας μπροστά στις κάμερες έκανε ο πρωθυπουργός, ενώ εδώ και 2 χρόνια προσβάλλει τα θύματα των Τεμπών με κάθε δυνατό τρόπο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ορκωμοσία ΠτΔ – Κωνσταντίνος Τασούλας: Η κυβέρνηση φώναξε «άξιος» ενώ ο λαός έχει φωνάξει ήδη «ανάξιος»

Ορκωμοσία ΠτΔ – Κωνσταντίνος Τασούλας: Η κυβέρνηση φώναξε «άξιος» ενώ ο λαός έχει φωνάξει ήδη «ανάξιος»

Ξεπεσμός για την ποιότητα της δημοκρατίας, η ορκωμοσία ενός ΠτΔ που εκφράζει μόνο το κόμμα του και συνέβαλε στη συγκάλυψη των Τεμπών

Κοινωνία
Κοινωνία: Νικόλαος Παπαδόπουλος: «Να πάνε να δούνε πώς φυλάττουν τον τόπο του “εγκλήματος” όταν γίνεται έγκλημα σε ακαθαρσίες και πώς φυλάττουν τον τόπο του εγκλήματος όταν σκοτώνουν ελληνόπουλα»

Νικόλαος Παπαδόπουλος: «Να πάνε να δούνε πώς φυλάττουν τον τόπο του “εγκλήματος” όταν γίνεται έγκλημα σε ακαθαρσίες και πώς φυλάττουν τον τόπο του εγκλήματος όταν σκοτώνουν ελληνόπουλα»

«Να πάνε να δούνε πώς φυλάττουν τον τόπο του "εγκλήματος" όταν γίνεται έγκλημα σε ακαθαρσίες και πώς φυλάττουν τον τόπο του εγκλήματος όταν σκοτώνουν ελληνόπουλα».

Κοινωνία