ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο: Πλημμύρισαν τα ελικόπτερα σε βάση στο Στεφανοβίκειο – Βόμβα στον Ελληνικό στρατό

Μεγάλη καταστροφή και στη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο.
Αδιανόητο: Πλημμύρισαν τα ελικόπτερα σε βάση στο Στεφανοβίκειο – Βόμβα στον Ελληνικό στρατό

Οι πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία, «έπνιξαν» και την βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, με αρκετά ελικόπτερα να πλημμυρίζουν.

Λίγες ώρες μετά την επίβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλημμυρισμένα μέρη, στο Μαξίμου τρέμουν τι θα αποκαλυφθεί όταν πέσει η στάθμη του νερού, αφού οι αγνοούμενοι είναι πολλοί.

Μεγάλο πλήγμα ωστόσο έχει υποστεί και ο Ελληνικός στρατός σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento που κυκλοφορεί, αφού ελικόπτερα τα οποία χρησιμεύουν στην έρευνα και διάσωση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, βυθίστηκαν μέσα στο νερό.

Παράλληλα, στην ίδια βάση υπάρχουν ελικόπτερα Απάτσι που είναι επίσης πολύ ακριβά σε κόστος.

Τα ελικόπτερα που βρίσκονται στο Πολεμικό Αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, περίμεναν για επεγκλωβισμό πολιτών και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το εν λόγω ρεπορτάζ, η πολεμική μηχανή της Ελλάδας αχρηστεύτηκε από τη νεροποντή και αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε μέτρο ασφαλείας.

Στην ίδια βάση υπάρχουν και ελικόπτερα Απάτσι, αλλά και ελικόπτερα Kiowa Warrior. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ κινδυνεύουν και αμερικανικά ελικόπτερα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που θέτει την άμυνα της χώρας σε κίνδυνο, μετά τις εκρήξεις των πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

Χαρακτηριστικό της καταστροφής είναι το βίντεο που δημοσιεύτηκε με τη ρυμούλκηση των ελικοπτέρων που έχουν υποστεί ζημιές…

Από την πλευρά του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, δίνει τη δική του απάντηση, αναφέροντας:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών.

Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδιανόητο: Πλημμύρισαν τα ελικόπτερα σε βάση στο Στεφανοβίκειο – Βόμβα στον Ελληνικό στρατό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.