ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο σκηνικό στη Σαντορίνη – Δάσκαλος μένει στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην εύρεση κατοικίας των εκπαιδευτικών - Δάσκαλος αναγκάζεται να μένει στο σχολείο!
Αδιανόητο σκηνικό στη Σαντορίνη – Δάσκαλος μένει στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει

Ελλάδα, 2022. Χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως στα νησιά αδυνατούν να βρουν στέγη, εξαιτίας των υπέρογκων ενοικίων που αγγίζουν σχεδόν τον μισό μισθό τους!

Την ώρα λοιπόν που με σοκαριστικό κυνισμό, ο Στέλιος Πέτσας καλεί τους πολίτες να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με την ενεργειακή κρίση, αλλιώς έρχεται ο «θάνατος», η εξασφάλιση στέγης αποδεικνύεται οδύσσεια.

Τα διαθέσιμα σπίτια είναι ελάχιστα και όσα υπάρχουν προς ενοικίαση είναι σε τιμές απαγορευτικές για τον μισθό ενός εκπαιδευτικού. Τα ενοίκια αγγίζουν τουλάχιστον τα 400 ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να δίνουν πάνω από το 50% του μισθού τους για ένα σπίτι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε ο Γιάννης Μηλιάδης, Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και νήσων.

«Εκπαιδευτικός έμενε σε τάξη για κάποιες ημέρες. Και δεν είναι ο μοναδικός. Η Σαντορίνη, ιδιαίτερα φέτος, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα», ανέφερε.

Όπως τόνισε, τα περισσότερα σπίτια διατίθενται ως Airbnb, ενώ μετά από χρόνια αδιοριστίας οι εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν μαζικά, με τα διαθέσιμα καταλύματα να μην επαρκούν.

Παράλληλα, ο κ. Μιλιάδης τόνισε ότι το κατώτατο των ενοικίων ανέρχεται σε 400 – 500 ευρώ, ενώ τα περισσότερα αγαθά είναι 20% ακριβότερα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Την ίδια ώρα, αποκάλυψε, ότι δάσκαλοι κοιμούνται σε αυτοκίνητα, αλλά και σε κάμπινγκ!

Φυσικά, σε όλα αυτά δεν υπολογίζεται το έμμεσο τιμωρητικό «χαράτσι» στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, με rapid test που τα έξοδα τους φτάνουν έως και 40 ευρώ τον μήνα.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδιανόητο σκηνικό στη Σαντορίνη – Δάσκαλος μένει στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.