ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις: «Άστοχες οι προτάσεις Τσίπρα – Αβεβαιότητα έχουμε για το Πάσχα – Υπερόπλο τα self test»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του τόνισε πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία είναι άστοχες, ενώ εμφανίστηκε αβέβαιος για το φετινό Πάσχα.
Άδωνις: «Άστοχες οι προτάσεις Τσίπρα – Αβεβαιότητα έχουμε για το Πάσχα – Υπερόπλο τα self test»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του τόνισε πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία είναι άστοχες, ενώ εμφανίστηκε αβέβαιος για το φετινό Πάσχα.

Άδωνις: Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του προχθές στον ΑΝΤ1 είπε πως Θα υπάρξει εισήγηση για άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής.

Σήμερα σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ τόνισε αρχικά: «Έχουμε βοηθήσει αρκετά την κοινωνία μέχρι τώρα με μέτρα εξυγίανσης όπως για παράδειγμα αυτό που κάναμε με τα ενοίκια. Οι προτάσεις του κ. Τσίπρα για την οικονομία είναι τελείως άστοχες, ούτε αρίθμηση του χρέους δεν έκανε.

Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε σε διαγραφή του χρέους, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στην υπόλοιπη αγορά. Για κάποιον που θα ανοίξει αύριο δεν θα έχει να αποπληρώσει τα χρέη του τώρα, αλλά θα έχει μία προθεσμία ως τον Δεκέμβριο.

Λειτουργούμε με βάση την ευρωπαϊκή αγορά και τις προτάσεις της για τις επιχειρήσεις που πλήττονται επίσης στο εξωτερικό από τον κορονοϊό».

Για το πως θα είναι το Πάσχα σημείωσε: «Την Παρασκευή θα έχουμε συνάντηση με τους λοιμωξιολόγους και θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενα μας βήματα. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση σε λίγες μέρες, όχι πως θα είναι μετά από δύο Δευτέρες.

Πάντως υπάρχει μία μικρή αποκλιμάκωση της κατάστασης. Σε σχέση με λίγες μέρες πριν, με τον ίδιο αριθμό τεστ, έχουμε περίπου 300 με 400 θετικά κρούσματα λιγότερα.

Θα προσπαθήσουμε πάντως να προχωρήσουμε σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν μέχρι τώρα».

Για την χαλάρωση των μέτρων και ποια μορφή θα έχει: «Ακριβώς δεν γνωρίζουμε, πάντως τα self tests είναι ένα… υπερόπλο.

Πλέον μπορούν να τα κάνουν στα σχολεία, να γνωρίζουν την κατάσταση και να απομονώνονται τα θετικά άτομα και να μην κολλάνε και οι υπόλοιποι στις οικογένειες τους».

Τέλος για την εστίαση σχολίασε: «Με προβληματίζει το γεγονός πως δεν λειτουργεί η εστίαση. Βλέπουμε τα τραπεζάκια έξω στο Λονδίνο όπου άνοιξε. Συγχαρητήρια στην Αγγλία για την πορεία τους με την πανδημία. Εκεί όμως έχουν εμβολιαστεί, στην Ιταλία που είναι παρόμοια με μας με προβληματίζει η εικόνα, δεν θα τρομάζατε και εσείς λίγο; Αν ανοίξει η εστίαση θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη κίνηση στους εξωτερικούς χώρους.

Έχουμε προθεσμία για να ανοίξουμε την εστίαση και την κοινωνική δραστηριότητα όσο μας δίνει ο ιός, αν υπάρχουν πολλά κρούσματα δεν θα έχουμε και τουρισμό, δεν θα έρθει ο κόσμος, γι αυτό ως τις 14 Μάϊου όλα πρέπει να είναι καλύτερα, ψυχραιμία, ηρεμία όλα θα πάνε καλύτερα».

Ράπτη: Είμαστε στην κορύφωση τρίτου κύματος- Να μην ακυρώσουν οι πολίτες το ραντεβού τους για το εμβόλιο

Πέτσας – Lockdown: «Διαφορετικό το φετινό Πάσχα – Σταδιακά θα ανοίξει η εστίαση»

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις: «Άστοχες οι προτάσεις Τσίπρα – Αβεβαιότητα έχουμε για το Πάσχα – Υπερόπλο τα self test»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.