ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Από το «μη σώσεις να εμβολιαστείς», σήμερα ανέβασε σποτ υπέρ του εμβολιασμού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που μόλις πριν έναν μήνα έλεγε στους πολίτες να «μη σώσουν να εμβολιαστούν», σήμερα παρουσίασε σποτάκι του υπουργείου του, υπέρ του εμβολιασμού!
Άδωνις Γεωργιάδης: Από το «μη σώσεις να εμβολιαστείς», σήμερα ανέβασε σποτ υπέρ του εμβολιασμού

Σαν τα πουκάμισα φαίνεται πως αλλάζει τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αφού από το ρεσιτάλ αδιαφορίας για τους πολίτες με το αλησμόνητο «μη σώσεις να εμβολιαστείς», σήμερα παρουσίασε στο twitter… σποτάκι που εξηγεί στον κόσμο γιατί δεν πρέπει να φοβάται τα εμβόλια!

Ήταν μόλις τον Οκτώβριο, όταν ο υπουργός εμφανίστηκε απηυδισμένος σε τηλεοπτικό κανάλι και είπε προς τους πολίτες ότι «κουράστηκε και δεν μπορεί να ασχοληθεί άλλο», αποδεικνύοντας την ανύπαρκτη πειθώ της κυβέρνησης που αρκείται σε τιμωρητικά μέτρα που διχάζουν τον λαό.

Το βίντεο που ανάρτησε σήμερα, διάρκειας 2 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, έγινε με τη συμβολή των επιστημόνων των επιτροπών του υπουργείου Ανάπτυξης και δείχνει μια μικρή ιστορική αναδρομή των εμβολιασμών, ξεκινώντας από την Ισπανική γρίπη, την ιλαρά και την ερυθρά, και φτάνοντας ως τη τεχνολογία m-RNA, των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Τελικά «κουράστηκε» ή δεν κουράστηκε να ασχολείται ο Άδωνις;

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα είπε πως η εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού που οργάνωσε η κυβέρνηση ήταν… «άρτια». Και αν όντως ήταν άρτια, δεν θα χρειάζονταν ούτε εξουθενωτικά μέτρα που τσακίζουν τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, ούτε καταναγκασμός.

Και ασφαλώς ούτε σποτάκια που επιχειρούν να διώξουν τον φόβο για τα εμβόλια, αφού μόλις πριν έναν μήνα ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωνε πως «δεν υπάρχει να κάνει το κράτος κάτι παραπάνω σε αυτό το θέμα. Τα έχει κάνει όλα!».

Εκτός βέβαια και αν φταίνε οι… πολίτες που δεν εμβολιάζονται. Γιατί αυτό ακριβώς άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός χθες, και αυτό ισχυρίζεται συχνά – πυκνά ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιρρίπτοντας αποκλειστικά τις ευθύνες στους πολίτες και όχι στη κυβέρνηση που δεν μπορεί να φανεί πειστική. Το ισοπεδωτικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης έχει γίνει σημαία για το Μαξίμου, σε όλη την περίοδο της πανδημίας.

Τελικά όμως τι ισχύει; Ο κ. Γεωργιάδης ενδιαφέρεται για την προστασία της υγείας των πολιτών που τον έκαναν μέλος της κυβέρνησης ή συνεχίζει να στηρίζει το ανεκδιήγητο αφήγημα του «όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει»; Είναι υπουργός όλων των Ελλήνων ή μόνο αυτών που επιδοκιμάζουν το έργο της κυβέρνησης;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Από το «μη σώσεις να εμβολιαστείς», σήμερα ανέβασε σποτ υπέρ του εμβολιασμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.