ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Αποθεώστε τον Μητσοτάκη, γιατί έδωσε μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης από τον Τσίπρα

Σε... σύγκριση των επιδομάτων φτώχειας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ απέκλεισε ένα ενδεχόμενο «Fuel Pass 3», γιατί η βενζίνη είναι πλέον... φθηνή!
Άδωνις Γεωργιάδης: Αποθεώστε τον Μητσοτάκη, γιατί έδωσε μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης από τον Τσίπρα

Σύγκριση της… αξίας των πολιτικών αρχηγών ανάλογα με το πολιτικό «παζάρι» των επιδομάτων φτώχειας, έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προχωρώντας σε ακόμα ένα ξέσπασμα λαϊκισμού, από τα πολλά που συνηθίζει να κάνει στην υπουργική θητεία του.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, είπε με τον – πάντα μοναδικό – τρόπο του, πως οι πολίτες πρέπει να αποθεώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι λαμβάνουν μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης από ότι εισέπρατταν επί των ημερών πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα. Και όσο περισσότερο είναι το επίδομα, τόσο… καλύτερος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

«Από 50 εκατ. που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κάναμε 300. Κάντε την πράξη. Όσες φορές περισσότερο είναι το επίδομα, τόσες φορές καλύτερος είναι ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα».

Το θέμα είναι πως ο υπουργός Ανάπτυξης μάλλον «ξέχασε» πως το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει αύξηση 100% σε σχέση με το 2020 (το 2020 είχε διατεθεί στα 0,8 ευρώ/λίτρο και το 2021 στα 1,1 ευρώ/λίτρο), πως η σημερινή κυβέρνηση έχει παρασύρει τον λαό στο ράλι ενεργειακής ακρίβειας με δικές της αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής που «σφράγισαν» την ενεργειακή μοίρα της χώρας, και πως στο 2022 ήδη οι απώλειες των λαϊκών εισοδημάτων είναι τεράστιες και το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί σε σχέση με το 2019.

Και ασφαλώς η λαϊκίστικη λογική που ορίζει το ότι όποιος δίνει τα μεγαλύτερα επιδόματα είναι και καλύτερος… πρωθυπουργός, είναι πολιτική που μάλλον θυμίζει επαρχιώτη πολιτευτή της εποχής «Μαυρογιαλούρου» και όχι σύγχρονο πολιτικό. Το ζήτημα είναι μια κυβέρνηση να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να μην χρειάζεται να ζει με επιδόματα φτώχειας ο κόσμος. Αντί να μειωθεί οριζόντια η φορολογία των καυσίμων όπως έγινε σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετράει ποιος δίνει… μεγαλύτερο επίδομα, που άλλωστε εξανεμίζεται υπό τις συνθήκες της γενικότερης ακρίβειας.

Στη συνέχεια της τηλεοπτικής συνέντευξης του, ο Άδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε μια… καταπληκτική χώρα που σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα που αντιλαμβάνονται οι πολίτες, ενώ υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος για Fuel Pass 3 διότι η βενζίνη είναι κάτω από τα 2 ευρώ!

«Όσο η ελληνική οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ τουριστικών εισροών, ρεκόρ επενδύσεων, αυτό το ρεκόρ πρέπει να μεταφράζεται σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες» είπε ο υπουργός, για να προσθέσει πως «η βενζίνη έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ, άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει Fuel Pass 3» και πως «η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μόνο μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η αύξηση του φόρου των καυσίμων έχει επιστραφεί στους πολίτες με τα Fuel Pass 1 και Fuel Pass 2».

«Τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση ιδιαίτερα για την ενέργεια, είναι τα πιο πολλά σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε μια κυβέρνηση απολύτως δίπλα στον πολίτη, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και σε αυτή την κρίση», είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Άρα, σύμφωνα με τη λογική του υπουργού Ανάπτυξης, το ότι ο κόσμος πληρώνει την βενζίνη κοντά στα 2 ευρώ, δεν λειτουργεί… καθόλου επιβαρυντικά στην τσέπη του, ενώ θεωρείται πως τα επιδόματα – «ψίχουλα» που δόθηκαν για τα καύσιμα έκαναν την… διαφορά. Την ίδια στιγμή η βενζίνη στην Ελλάδα παραμένει μια από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη, ενώ παρόμοιες τιμές παρατηρούνται σε ευρωπαϊκές χώρες με διπλάσιο βασικό μισθό.

Επιπλέον, σχετικά με την επιδότηση ξυλείας, ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε πως έχει συγκαλέσει συμβούλιο για να γίνει άμεσα παρέμβαση στην τιμή της ξυλείας και του πέλετ.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης από τα κόμματα αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ μεταβάλλεται σε κόμμα αριστερής διαμαρτυρίας. «Ή θα έχουμε αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ή θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας των υπολοίπων κομμάτων», υποστήριξε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Αποθεώστε τον Μητσοτάκη, γιατί έδωσε μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης από τον Τσίπρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.