ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Ή συγχώνευση ή λουκέτο» – Ωμή ομολογία για αφανισμό των μικροεπιχειρηματιών!

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε χθεσινή του συνέντευξη προανήγγειλε τον «θάνατο» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού η κυβέρνηση δεν προβλέπει γι' αυτές πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, επειδή είναι πολύ... μικρές.
Άδωνις Γεωργιάδης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Ή συγχώνευση ή λουκέτο» – Ωμή ομολογία για αφανισμό των μικροεπιχειρηματιών!

Μια «τέλεια καταιγίδα» για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες προανήγγειλε με τα όσα είπε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, φανερώνοντας με κυνικό τρόπο τις προθέσεις της κυβέρνησης για να προκαλέσει τον «θάνατο του εμποράκου».

Μιλώντας στο Kontra24, o υπουργός συμβούλεψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να επιβιώσουν να ακολουθήσουν «τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας». Υποστήριξε πως «είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία να πείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να συνενωθούν», δηλαδή στην ουσία τα… «μικρά ψάρια» να εξαγοραστούν και να «καταβροχθιστούν» από τα «μεγάλα ψάρια» που κυριαρχούν στην αγορά και ισοπεδώνουν τη ραχοκοκαλιά του εμπορίου, που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Τι να κάνουμε τώρα;», ομολόγησε ωμά ο κ. Γεωργιάδης δίνοντας το σήμα της κυβέρνησης για οικονομική εξόντωση των – πολύ… μικρών για να σωθούν – επιχειρήσεων. Ενώ ξεκαθάρισε πως τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης που δίνονται μέσω τραπεζών, θα εξυπηρετούν τις χρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο σε περίπτωση που αυτές συγχωνεύονται.

Δηλαδή ο υπουργός Ανάπτυξης ούτε λίγο – ούτε πολύ, ανακοίνωσε προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες πως ή εξαγοράζονται ή βάζουν λουκέτο, διότι είναι πολύ… μικροί για να τους βοηθήσει το κράτος!

Η κυβέρνηση δεν κρύβεται ούτε προσχηματικά πλέον, στο να δείξει πως εξυπηρετεί αποκλειστικά τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια, οδηγώντας την αγορά σε ένα δυστοπικό τοπίο όπου θα κυριαρχούν οι πολυεθνικές. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα καταδικάζονται σε μαρασμό, αφού δεν θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια και σε φοροαπαλλαγές, με ότι συνεπάγεται αυτό για την επιβίωση των επιχειρηματιών.

Οι πολίτες στενάζουν και η κυβέρνηση από τη μία μοιράζει απλόχερα επιχορηγήσεις, όπως τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στον Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό (μια «επένδυση» που δεν θα δημιουργήσει παραπάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας), και από την άλλη ο υπουργός Ανάπτυξης υποστηρίζει πως είναι λογικό επιχειρήσεις κάτω των… 200 εργαζόμενων να μην έχουν πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης!

Πρώτα, με τα πολύμηνα lockdown που εφάρμοσαν, καταδίκασαν χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο ή οικονομική δυσχέρεια και τώρα τραβάνε και το χαλί κάτω από τα πόδια των μικρομεσαίων, αφήνοντας τους έρμαια στις ορέξεις των μεγαλοκαρχαριών της αγοράς…

Το βίντεο με τη συνέντευξη:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Ή συγχώνευση ή λουκέτο» – Ωμή ομολογία για αφανισμό των μικροεπιχειρηματιών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.