ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η αγορά δεν θα κλείσει τα Χριστούγεννα» – Τι είπε για νέα μέτρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για όλα τα νέα μέτρα που ακούγονται ότι μπορεί να τεθούν σε ισχύ το επόμενο διάστημα από την Κυβέρνηση.
Άδωνις Γεωργιάδης: «Η αγορά δεν θα κλείσει τα Χριστούγεννα» – Τι είπε για νέα μέτρα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης όπου και μίλησε για το τι γίνεται με τα νέα μέτρα στην χώρα.

Ο Υπουργός, ο οποίος πριν λίγες μέρες σχολίασε και τον Άρη Σερβετάλη, συνομίλησε για το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.

Στην εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε όλα όσα ακούγονται αυτή τη στιγμή ότι εξετάζει η Κυβέρνηση. Ο ίδιος έδωσε τις δικές του πληροφορίες καταρρίπτοντας κάποια σενάρια ενώ άφησε άλλα στον αέρα.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν θα κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα»

Αρχικά θέμα συζήτησης τέθηκε η μετάλλαξη Όμικρον η οποία είναι και το θέμα των ημερών. Ο ίδιος σχολίασε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει εκτίμηση της σοβαρότητάς της. «Δεν είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει. Έχουμε δει και άλλες μεταλλάξεις οι οποίες μετά εξαφανίστηκαν. Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει μεγάλη νόσηση.», ανέφερε.

Παρ ‘όλα αυτά ισχυρίστηκε πως η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με τη μετάλλαξη και ήδη επεξεργάζεται ένα σχέδιο αντιμετώπισης. Σύμφωνα με τον ίδιο στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά το τι θα γίνει στη χώρα ενόψει Χριστουγέννων την ώρα που χώρες στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να αυστηροποιούν τα μέτρα ενώ κάποιες μπαίνουν και σε Lockdown ο ίδιος φάνηκε καθησυχαστικός.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι τα καταστήματα και η εστίαση να μείνουν ανοιχτά στις γιορτές ώστε να υπάρξει κίνηση στην οικονομία. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο η πανδημία στην Ελλάδα «ξεφουσκώνει».

Τι είπε για τα rapid test και για άλλα μέτρα

Σε ερώτηση που του έγινε για την περίπτωση αύξησης των τεστ στους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 αλλά και για την πραγματοποίηση τεστ σε εμβολιασμένους πολίτες ο Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζονται τέτοια νέα μέτρα αυτή τη στιγμή.

Ανέφερε μάλιστα ότι πρέπει να υπάρξει μία περίοδος εφαρμογής των μέτρων ώστε να κριθούν εάν λειτουργούν. Από τη στιγμή δηλαδή που έχουν εφαρμοστεί εδώ και λίγο χρονικό διάστημα νέα μέτρα χρειάζεται περίπου 14 μέρες για να σχηματιστεί άποψη σχετικά με την επίδρασή τους. «Θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν στο μέσο αυτή της εβδομάδας και θα κρίνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: «Η αγορά δεν θα κλείσει τα Χριστούγεννα» – Τι είπε για νέα μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.