ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Μετράει «επενδυτές» ενώ η Ελλάδα υποφέρει – «Ο πόλεμος βοήθησε να έρθουν επενδύσεις»

Πανηγυρίζει για προσέλκυση «επενδυτών» στο Νταβός ο Άδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που θεωρεί επιτυχία του να παίρνουν μισθούς πείνας οι Έλληνες.
Άδωνις Γεωργιάδης: Μετράει «επενδυτές» ενώ η Ελλάδα υποφέρει – «Ο πόλεμος βοήθησε να έρθουν επενδύσεις»

Στον κόσμο των μεγάλων… «επενδυτών» συνεχίζει να βρίσκεται χαμένος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που συνεχίζει να «απουσιάζει» από την δυσοίωνη ελληνική πραγματικότητα και να θριαμβολογεί για τις επενδύσεις των κεφαλαιοκρατών στη ρημαγμένη Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης ευρισκόμενος στο Νταβός της Ελβετίας στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ισχυρίστηκε περιχαρής πως περισσότερες από 100 εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συναντήσεις, ενώ ήδη έχει συναντηθεί με διάφορους επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων από όλον τον κόσμο.

Βέβαια, το κατά πόσο είναι θετικό να φέρνει «επενδύσεις» ένας πολιτικός που θεωρεί «μεγάλη επιτυχία» του, τo ότι η Pfizer κερδίζει λεφτά δίνοντας μισθούς πείνας στους Έλληνες οι οποίοι δεν αντιστοιχούν στα εργασιακά προσόντα τους, είναι κάτι που κάθε πολίτης μπορεί να αναλογιστεί.

Και ασφαλώς δεν μπορεί να ξεχάσει κάποιος το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο πρώτος πολιτικός της κυβέρνησης που έσπευσε να… πανηγυρίσει για τα χαμηλά υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας (τα οποία φαίνεται πως υποεκτιμήθηκαν μέσω λογιστικών «μαγειρεμάτων») που καταλήστευσαν τους Έλληνες με τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ένας υπουργός που δεν διστάζει να κάνει δημοσίως… «κερκίδα» με τους ολιγάρχες και τα συμφέροντα τους, δεν μπορεί να προμηνύει τίποτα καλό για τους Έλληνες, όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων. Οι επενδύσεις από μόνες τους δεν λένε απολύτως τίποτα, αν δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Αν οι επενδύσεις μεταφράζονται απλά σε μια επιχειρηματική «αποικιοκρατία» που φτωχοποιεί την Ελλάδα με μισθούς πείνας, τότε κανένας λόγος για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει.

Όμως τίποτα από αυτά δεν αποσπά τον Άδωνι Γεωργιάδη από το να βιώνει το καπιταλιστικό όνειρο του, που υλοποιείται στην γονατισμένη Ελλάδα. Ούτε η ενεργειακή κρίση, ούτε το άδειο καλάθι της νοικοκυράς, ούτε οι απίστευτες τιμές στα σούπερ μάρκετ, ούτε τα «χρυσά» καύσιμα.

Κύριο μέλημα του κ. Γεωργιάδη παραμένει η ευημερία των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο υπουργός Ανάπτυξης όχι μόνο υποστήριξε πως «οι επενδύσεις πηγαίνουν πραγματικά πολύ καλά», άλλα πρόσθεσε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία «όχι μόνο δεν εμπόδισε τις επενδύσεις στην Ελλάδα, άλλα μας βοήθησε και λίγο» διότι – όπως ισχυρίστηκε – οι επιχειρηματίες συνειδητοποίησαν ότι «η Ελλάδα είναι ίσως η πιο σταθερή χώρα της ευρύτερης περιοχής».

Όσον αφορά τους επενδυτές ο πόλεμος είναι… βοηθητικός κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη. Όσον αφορά τους Έλληνες πολίτες, ο (ίδιος) πόλεμος είναι δικαιολογία για την εφιαλτική ακρίβεια και την ανεπαρκή στήριξη της κυβέρνησης.

Ο ίδιος είχε πει τον Απρίλιο για να δικαιολογήσει τις εκρήξεις τιμών σε καύσιμα και τρόφιμα, πως «το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο, άλλα έχουμε πόλεμο». Περίεργα πράγματα. Κατά την κρίση του κ. Γεωργιάδη, στην περίπτωση των μεγαλοεπιχειρηματιών ο πόλεμος είναι ευεργετικός, άλλα στην περίπτωση των χειμαζόμενων Ελλήνων, το Ουκρανικό είναι η αιτία που «εξηγεί» κάθε δεινό που βρίσκει την κοινωνία…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Μετράει «επενδυτές» ενώ η Ελλάδα υποφέρει – «Ο πόλεμος βοήθησε να έρθουν επενδύσεις»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.