ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος θέλει «αρνί Porsche» να πάει στο κρεοπωλείο – Η φτωχολογιά να πάρει από τα σούπερ μάρκετ

Πολίτες δύο ταχυτήτων στην αγορά κρέατος υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης - Τα κρεοπωλεία για την «ελίτ» και η «πλέμπα» ας ψωνίσει από τα «καλάθια»
Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος θέλει «αρνί Porsche» να πάει στο κρεοπωλείο – Η φτωχολογιά να πάρει από τα σούπερ μάρκετ

Πλησιάζοντας προς το Πάσχα, ο – παραδοσιακά προκλητικός – Άδωνις Γεωργιάδης φρόντισε να υποδείξει στον ελληνικό λαό τη νέα «κατοχική» πραγματικότητα στο τραπέζι των νοικοκυριών. Τα συνοικιακά κρεοπωλεία που έθρεψαν γενιές και γενιές για ολόκληρες δεκαετίες, είναι πλέον πανάκριβες «μπουτίκ» κρεάτων, και αυτό είναι απολύτως λογικό σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που η ακρίβεια χτυπά αλύπητα τα νοικοκυριά, το να αγοράσει κανείς ποιοτικό κρέας από κρεοπωλείο παραλληλίζεται με την αγορά μιας… «Porsche».

Αυτό ακριβώς υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ένα ακόμα εξοργιστικό σχόλιο του, που δείχνει πώς αντιλαμβάνεται και διαχωρίζει τον ελληνικό λαό σε «ελίτ» και σε φτωχολογιά που πρέπει να συμβιβαστεί με κρέατα δεύτερης ποιότητας και διατροφικά σκουπίδια.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επική κωλοτούμπα του να συμπεριλάβει σκανδαλωδώς τα αμνοερίφια στο καλάθι του Πάσχα των σούπερ μάρκετ, ενώ είχε υποσχεθεί στους κρεοπώλες πως δεν θα το κάνει για να «μην βλάψει τους άλλους κλάδους της αγοράς», ο κ. Γεωργιάδης εμφάνισε τον εαυτό του σαν… ευεργέτη των φτωχών.

Ουσιαστικά με την κίνηση του να αυτή, «έσπρωξε» τον περισσότερο κόσμο προς το καρτέλ των σούπερ μάρκετ, αφήνοντας εντελώς ξεκρέμαστους τους κρεοπώλες και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι εναντίον του υπουργού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, παραδέχθηκε ανερυθρίαστα πως στα σούπερ μάρκετ η ποιότητα του κρέατος είναι χαμηλή, και όποιος θέλει καλή ποιότητα κρέατος να πάει σε κρεοπωλείο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε αντιπαράθεση που είχε με τον Χρήστο Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό One για την τιμή των αμνοεριφίων, είπε:

«Αν εσύ θέλεις να πάρεις Porsche δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να παίρνουν Porsche αυτοκίνητο», με τον Χρήστο Σπίρτζη να τον ρωτά: «Στο χασάπικο παίρνεις αρνί Porsche;».

«Στο χασάπικο παίρνεις πολύ καλύτερή ποιότητα κρέατος. Προφανώς», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ας θυμηθούμε πως κάποτε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,  Θεόδωρος Σκυλακάκης μας είχε ενημερώσει ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο, οπότε δεν μειώνεται η φορολογία στα καύσιμα για να μην ευνοηθούν οι… πλούσιοι. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μας είχε συμβουλέψει να κλείνουμε τον θερμοσίφωνα και να μην ξεχνάμε ανοιχτά τα φώτα. Και τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης μας λέει πως το ποιοτικό κρέας είναι σαν να αγοράζεις διατροφική «Porsche». Όσοι πληρώνετε έχει καλώς, οι υπόλοιπο φάτε «παντεσπάνι».

Υπουργοί φτώχειας και πείνας για την «πλέμπα». Τα αυτονόητα, έγιναν «πολυτέλειες» και «γκουρμέ» απολαύσεις. Τα όσα είπε ο Άδωνις αποτελούν άλλη μια αισχρή αντιμετώπιση του λαού, από πολιτικούς που θεωρούν πως η αξιοπρεπής διαβίωση (άλλα ακόμα και η επιβίωση) είναι προνόμιο όσων μπορούν να πληρώνουν. Δεν έχουν ντροπή να προβάλλουν συνεχώς πολίτες δύο ταχυτήτων, αφού οι ίδιοι ευνοούν συνεχώς αυτή τη νοοτροπία στην αγορά και στην πολιτική που εφαρμόζουν γενικότερα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος θέλει «αρνί Porsche» να πάει στο κρεοπωλείο – Η φτωχολογιά να πάρει από τα σούπερ μάρκετ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.