ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Πήγε να κάνει φιέστα σε λαϊκή και άκουσε τα εξ’ αμάξης – «Με πόσα περνάτε εσείς κύριε υπουργέ;» (vid)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τα «άκουσε» από τους αγανακτισμένους με την ακρίβεια πολίτες - Τον τρόλαραν με «bella ciao»!
Άδωνις Γεωργιάδης: Πήγε να κάνει φιέστα σε λαϊκή και άκουσε τα εξ’ αμάξης – «Με πόσα περνάτε εσείς κύριε υπουργέ;» (vid)

Μια φορά τόλμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης να μην κάνει μια ακόμη «αποστειρωμένη» και στημένη επίσκεψη σε λαϊκή αγορά, και το μετάνιωσε πικρά. Συνήθως ο υπουργός Ανάπτυξης όποτε πηγαίνει σε λαϊκές εξασφαλίζει από πριν πως θα μιλήσει με τους «κατάλληλους» ανθρώπους, ώστε να έχει υποδοχή «Μαυρογυαλούρου», και η όλη επίσκεψη να μοιάζει με προεκλογικό σποτ, βγαλμένο από τις χρυσές σελίδες της «Αριστείας».

Το ζητούμενο είναι κάθε φορά, να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα του μεγάλου πολιτικού Άδωνι, που τιθασεύει το «τέρας» της ακρίβειας και συμπαραστέκεται στον καταναλωτή, ασχέτως αν στην πραγματικότητα λειτουργεί ως εκπρόσωπος των ομίλων σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών τροφίμων, και όχι του ελληνικού λαού.

Προς μεγάλη απογοήτευση του κ. Γεωργιάδη το επικοινωνιακό σόου που θέλησε να κάνει στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, όχι μόνο δεν πέτυχε καθόλου, άλλα του γύρισε και «μπούμερανγκ». Η οργή των καταναλωτών είναι τόσο μεγάλη για τη βία της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά, που καμία μονταζιέρα δεν μπορεί να την κρύψει.

Κορυφαία στιγμή της επίσκεψης του Άδωνι στη λαϊκή, και συλλεκτική θα έλεγε κανείς, είναι όταν περπατάει ανάμεσα στους πάγκους και ξαφνικά ακούγεται το ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι Bella Ciao! Ενοχλημένος κάποιος από τη κουστωδία του υπουργού ακούγεται να ρωτάει «επίτηδες το βάλανε;», και εκείνος απαντά αμήχανα «δεν πειράζει».

Στο ίδιο βίντεο, παραγωγοί και πολίτες διαμαρτύρονται για το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που έχει τσακίσει τα ελληνικά νοικοκυριά, προφανώς διότι τα καλάθια «καπαμά» που ανακοινώνει ο κ. Γεωργιάδης κάθε τόσο, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην τσέπη του καταναλωτή.

«Δεν πάμε καλά» ακούγεται να λέει ένας από τους παραγωγούς με τον Άδωνι να ρωτάει «γιατί;» και τον παραγωγό να του απαντάει «πολλά τα έξοδα».

«Μπορείτε να μας πείτε με πόσα περνάτε;» ακούγεται να ρωτάει με αγανάκτηση τον υπουργό μια άλλη κυρία και φυσικά ο ίδιος έκανε πως δεν το άκουσε, προσπαθώντας να διατηρήσει το «τηλεοπτικό» του χαμόγελο όλη την ώρα, ενώ είχε ακούσει τα μύρια όσα. Στο βίντεο διακρίνεται και μια κυρία η οποία ζητάει τον λόγο για την εκτόξευση των τιμών στο ελληνικό λάδι, με τον υπουργό να απαντά άλλα αντ’ άλλων.

Εκεί που η φωνή του λαού ακούγεται ανόθευτη και αφιλτράριστη, μακριά από στημένες εκπομπές και στρατευμένους δημοσιογράφους, η αποδοκιμασία προς την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την ακρίβεια είναι εκκωφαντική. Μόνο που είναι πολύ αργά για να την «ακούσει» ο Άδωνις Γεωργιάδης, έστω κι αν το ήθελε, καθώς πέρασαν σχεδόν 4 ολόκληρα χρόνια χωρίς να βρεθεί ποτέ – στην ουσία – στο πλάι του καταναλωτή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Πήγε να κάνει φιέστα σε λαϊκή και άκουσε τα εξ’ αμάξης – «Με πόσα περνάτε εσείς κύριε υπουργέ;» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.