ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Πριν λίγα χρόνια έλεγε για τη συμφωνία των Πρεσπών «παπ, θα την αλλάξουμε» – Τώρα απαιτεί την εφαρμογή της!

«Εγώ δεν θα πω ποτέ Βόρεια Μακεδονία» έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Σήμερα παρακαλάει να μην χαλάσει η συμφωνία των Πρεσπών
Άδωνις Γεωργιάδης: Πριν λίγα χρόνια έλεγε για τη συμφωνία των Πρεσπών «παπ, θα την αλλάξουμε» – Τώρα απαιτεί την εφαρμογή της!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κωλοτούμπας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν θα μπορούσε να μην έχει στη συλλογή του μια σειρά από ανάποδες κυβιστήσεις και για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εδώ κάνει κωλοτούμπες για ζητήματα μικρότερης σημασίας, θα έσπαγε την παράδοσή του για τα σημαντικά; Όχι βέβαια.

Αρχές του 2019 ήταν όταν ο Άδωνις παρέα με τον σύντροφο «μακεδονομάχο» Μάκη Βορίδη, κατέβαιναν με σημαίες στο Σύνταγμα για να καταγγείλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ψαρεύοντας ψήφους. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια για τη ΝΔ, η κατάπτυστη συμφωνία από απαράδεκτη έγινε «κακή», από «κακή» έγινε «προβληματική» και από προβληματική έγινε «αναγκαστική λόγω συνέχειας του κράτους».

Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακαλάει τους Σκοπιανούς να τηρήσουν την επονείδιστη συμφωνία, για να μη φανεί η αδιαφορία της για το όνομα Μακεδονία παραμονές ευρωεκλογών.

Σε αυτή τη μεταμόρφωση των «μακεδονομάχων» σε «γατάκια» των Πρεσπών, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει εξέχουσα θέση. Οι τούμπες του είναι εντυπωσιακές όπως πάντα. «Εγώ δεν θα την πω ποτέ Βόρεια Μακεδονία» έλεγε στα κανάλια πριν από μερικά χρόνια, μιλώντας για «κακή συμφωνία» την οποία «αν είχε κερδίσει το VMRO και έλεγε καταγγέλλουμε τη συμφωνία, εμείς παπ θα την αλλάζαμε».

Και τελικά… παπ, αντί να αλλάξει η συμφωνία, άλλαξε ο Άδωνις γωνία προσγείωσης. Πλέον, δεν βρίσκει κανένα λόγο να καταγγείλει τη συμφωνία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά περιμένει από την κυβέρνηση των Σκοπίων να το κάνει αν τολμάει. Δειλία και φυγομαχία λέγεται αυτό.

Συγκεκριμένα είπε για το εθνικιστικό VMRO ότι θέλει να δει «ένα κόμμα που εξελέγη με σημαία την κατάργηση μιας διεθνούς συμφωνίας εάν τώρα που έγινε κυβέρνηση θα καταργήσει τη συμφωνία. Να υπενθυμίσω ότι όποιο μέρος μόνο του καταργήσει μια διεθνή συμφωνία βάσει του διεθνούς δικαίου έχει όλες τις ευθύνες για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν».

Δηλαδή είναι καλή πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών για τον Άδωνι, δεν βρίσκει καμία αφορμή να ακυρωθεί, και αν κάποιος την ακυρώσει ας είναι τα Σκόπια, για να μην αναλάβει καμία ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα στην κυβέρνηση μιλάνε για «συμμόρφωση» της «Βόρειας Μακεδονίας» προς όλους τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα επικοινωνιακά νταηλίκια του Άδωνι… παπ, εξαφανίστηκαν. Το μόνο που ελπίζει τώρα ο Γεωργιάδης είναι ότι το VMRO θα τον μιμηθεί και θα κάνει κωλοτούμπα, αθετώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις…

Δείτε το βίντεο με τις «γυριστές» του Άδωνι:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Πριν λίγα χρόνια έλεγε για τη συμφωνία των Πρεσπών «παπ, θα την αλλάξουμε» – Τώρα απαιτεί την εφαρμογή της!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.