ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, η περίπτωση του θετικού σε covid υπουργού Ανάπτυξης

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή, ενώ γνώριζαν τις υπαρκτές μεν περιορισμένες δε, δυνατότητες των εμβολίων, επέλεξαν να παίξουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, παρουσιάζοντας τα εμβόλια στον κόσμο, σαν το «απόλυτο όπλο» ανοσίας.
Άδωνις Γεωργιάδης: Προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, η περίπτωση του θετικού σε covid υπουργού Ανάπτυξης

O υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως αποκάλυψε με ανάρτηση του στο Twitter, αφού εμφάνισε πυρετό εχθές το βράδυ, ενώ την ίδια μέρα το πρωί είχε υποβληθεί σε rapid test για να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή. Το δε rapid τον έβγαλε αρνητικό.

Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε πως είναι 49 ετών «και ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος». Και προσθέτει πως «αυτονοήτως μπαίνει σε καραντίνα…».

Περαστικά και καλή ανάρρωση στον υπουργό.

Η νόσηση του πλήρως εμβολιασμένου Άδωνι Γεωργιάδη όμως, οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με το κυρίαρχο αφήγημα που παρουσιάζει τα εμβόλια σαν πανάκεια και σαν την απόλυτη λύση για την «ελευθερία».

Δυστυχώς τα όσα βλέπουμε στο Ισραήλ, αλλά και με όσα παρατηρούμε στην Ελλάδα, τα εμβόλια αποδεικνύονται αρκετά κατώτερα των προσδοκιών απ’ ότι τα παρουσίαζαν κάποιοι. Δεν μπορούν από μόνα τους να φέρουν «κανονικότητα». Δεν υφίσταται το παραμύθι του «covid-free» χώρου που πουλάει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να επιτευχθεί πραγματική ανοσία αγέλης με εμβόλια που και κολλάς και μεταδίδεις.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή, ενώ γνώριζαν τις υπαρκτές μεν περιορισμένες δε, δυνατότητες των εμβολίων, επέλεξαν να παίξουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, παρουσιάζοντας τα εμβόλια στον κόσμο, σαν το «απόλυτο όπλο» ανοσίας.

Και όχι μόνο δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά πάτησαν σε αυτόν τον ανυπόστατο ισχυρισμό, ώστε να αρχίσουν περνάνε στους πολίτες μηνύματα περί «ελευθερίας» και «προνομίων» για τους εμβολιασμένους που «δικαιούνται να πάρουν τις ζωές τους πίσω». Και έτσι έβαλαν έναν ολόκληρο λαό στη δίνη του διχασμού, βασιζόμενοι σε παραφουσκωμένες ανακρίβειες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και άλλοι πολιτικοί της κυβέρνησης, το μόνο που κάνουν εδώ και μήνες είναι να εκβιάζουν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, με απολύσεις, με αποκλεισμούς από το λιανεμπόριο, με τοπικά lockdown, με αισχρές κοινωνικές διακρίσεις.

Και έρχεται η σκληρή πραγματικότητα και τους διαψεύδει. Όχι μόνο δεν μπορούν να πάρουν τις ζωές τους πίσω οι εμβολιασμένοι, άλλα οφείλουν να είναι τόσο προσεκτικοί στη καθημερινότητα τους, όσο και οι ανεμβολίαστοι. Και μάλιστα, όπως δείχνουν τα πράγματα, επιβάλλεται να υποβάλλονται σε συχνά τεστ και αυτοί, όπως οι ανεμβολίαστοι. Η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη, το αποδεικνύει περίτρανα αυτό.

Αν η κυβέρνηση έλεγε ολόκληρη την αλήθεια από την αρχή και δεν επέλεγε να προμοτάρει τα εμβόλια σαν μαγική λύση για τα πάντα, πιθανότατα οι πολίτες θα έδειχναν πολύ λιγότερη διστακτικότητα απέναντι στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, η περίπτωση του θετικού σε covid υπουργού Ανάπτυξης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.