ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν παραμένουν «άγνωστα» – Οι μικροεπιχειρήσεις όμως γίνονται «βούκινο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως όσοι θέλουν να μάθουν ποιο είναι το σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούσε, ομοιάζουν με αυτούς που... περικύκλωσαν το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου για να την λιντσάρουν!
Άδωνις Γεωργιάδης: Τα σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν παραμένουν «άγνωστα» – Οι μικροεπιχειρήσεις όμως γίνονται «βούκινο»

Μια απίστευτη μεροληψία υπέρ των «μεγάλων ονομάτων» της αγοράς φανερώνεται στα όσα λέει και πράττει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί διαφορετικά μέτρα και σταθμά στον τρόπο που χειρίζεται επικοινωνιακά την αισχροκέρδεια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, σε σχέση με το πώς συμπεριφέρεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης εδώ και μερικές μέρες γνωστοποίησε «μετά βαΐων και κλάδων» το διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που πουλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους απ’ ότι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2020, και «διαφημίστηκε» επικοινωνιακά ως « το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί» σχετικά με την προστασία του καταναλωτή.

Ωστόσο η αλυσίδα που αποδείχθηκε πως κερδοσκοπούσε αγρίως εις βάρος των καταναλωτών, παραμένει επισήμως… άγνωστη (!), καθότι ο υπουργός αρνείται ως και σήμερα να αποκαλύψει την επωνυμία της! Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και εξακολουθούσε να έχει… σφραγισμένο στόμα για το ποιος «κατέκλεβε» τους καταναλωτές, ενώ προκειμένου να δικαιολογήσει την προκλητική μεροληψία του, έκανε μια εκτός τόπου και χρόνου παρομοίωση.

Σύμφωνα με την πάντα… σουρεαλιστική οπτική του Άδωνι Γεωργιάδη, όσοι καταναλωτές ζητούν να μάθουν ποια είναι η αλυσίδα που θησαύριζε σε βάρος των καταναλωτών, είναι σαν τους οργισμένους πολίτες που περικύκλωσαν το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου για να την λιντσάρουν!

Δηλαδή στην αγορά του ανεξέλεγκτου καπιταλισμού που ασπάζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, το να θέλει ο καταναλωτής να γνωρίζει ποια εταιρεία τον κοροϊδεύει, είναι… ακραίο και παράλογο! Αναρωτιέται κανείς μέχρι ποιον βαθμό είναι διατεθειμένη να γίνει… «θυσία» αυτή η κυβέρνηση για να σωθεί το κύρος των ολιγαρχών;

Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε τον… νόμο που – όπως είπε – δεν επιτρέπει να γίνει γνωστό το όνομα της αλυσίδας, ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου». Και την ίδια στιγμή, η ίδια κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός έδιναν με δική τους τροπολογία «φάτσα – φόρα» στη δημοσιότητα τα στοιχεία των επιχειρήσεων που παραβίαζαν τα μέτρα για την Covid – 19!

Άρα όταν ήταν να… διαταραχθεί έστω και κατ’ ελάχιστο η υγειονομική απολυταρχία που έστησε η κυβέρνηση εδώ και δυόμιση χρόνια ο… νόμος ήταν άτεγκτος και ο παράτυπος μικρομεσαίος γινόταν «βούκινο»! Τώρα που μια ολόκληρη αλυσίδα προέβαινε σε κερδοσκοπικό όργιο, τα κυβερνητικά στόματα… σφραγίστηκαν και όσοι απαιτούν να μάθουν την αλήθεια χαρακτηρίζονται ακραίοι και φανατικοί!

Τελικά τι επιθυμεί η κυβέρνηση; Να πατάξει την αισχροκέρδεια (όπως λέει) ή να την κουκουλώνει επικοινωνιακά; Να προστατέψει τους καταναλωτές ή να τους αφήνει έκθετους να συνεχίζουν να ψωνίζουν από επιχειρήσεις με βεβαρημένο παρελθόν ασύστολης κερδοσκοπίας;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Τα σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν παραμένουν «άγνωστα» – Οι μικροεπιχειρήσεις όμως γίνονται «βούκινο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.