ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για το θέμα πιθανών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα ατόμων που δεν εμβολιάστηκαν.
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για το θέμα πιθανών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα ατόμων που δεν εμβολιάστηκαν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, για το θέμα με τους εμβολιασμούς, είπε μεταξύ άλλων πως θα γίνουν σίγουρα απολύσεις στο ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα εξήγησε πως δεν χρειάζεται να αλλάξει η νομοθεσία γιατί: «η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης».

Μάλιστα έδωσε και παράδειγμα πως στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όλο το προσωπικό είχε εμβολιαστεί κανονικά. Όμως ο μόνος που αρνήθηκε να το πράξει ήταν ο μάγειρας. Γι’ αυτόν τον λόγο και έχασε τελικά την εργασία του.

Ακόμη τόνισε τον λόγο που δεν έχουν εφαρμόσει γενική καραντίνα παρά το γεγονός πως τα κρούσματα ανέβηκαν και πάλι, ενώ κυριαρχεί και η μετάλλαξη «Δέλτα».

Χαρακτηριστικά είπε γι’ αυτό το γεγονός πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν: «Δεν υπάρχει γενική καραντίνα, γιατί χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν λεφτά».

Eνώ στην συνέχεια σημείωσε και πάλι για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα πως: «Η υπα΄ρχουσα νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις.

Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί μπορεί να μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Στο 85% η πληρότητα στα νυχτερινά κέντρα και μόνο για εμβολιασμένους

Λουτσέσκου: Θερμό καλωσόρισμα σε Ουάρντα – «Ας καλωσορίσουμε έναν παλιό φίλο»

Το πανέμορφο μαύρο «διαμάντι» που παντρεύτηκε ο Βεράτι (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.