ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροδρόμια: Αδιανόητες καταγγελίες για κενά ελέγχου – Θέλουν νέα Τέμπη;

Νέες καταγγελίες από εργαζομένους για σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια των πτήσεων λόγω κατάργησης των αεροπορικών Αρχών αερολιμένων
Αεροδρόμια: Αδιανόητες καταγγελίες για κενά ελέγχου – Θέλουν νέα Τέμπη;

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Την ώρα που ο λαός ζητά δικαίωση για την τραγωδία στα Τέμπη, ο πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών, Μανώλης Καμηλάκης, χτυπά «καμπανάκι» για την ασφάλεια στα αεροδρόμια!

Όπως αναφέρει η RealNews και ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, αφορμή είναι είναι η κατάργηση, το 2020, της κρατικής αεροπορικής ελεγκτικής Αρχής, που υπήρχε εδώ και 50 χρόνια.

Στη θέση της, όπως αναφέρει, δημιουργήθηκε μια μικρή Αρχή, η οποία εποπτεύει 42 αεροδρόμια από το κέντρο των Αθηνών.

«Όταν αφαιρείς έναν ελεγκτικό μηχανισμό, είναι σαφείς ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται. Όταν δε γίνεται έλεγχος στο αεροδρόμιο, εκεί που είναι το πεδίο μάχης που έρχονται όλα τα αεροπλανα, οι πιλότοι και τα πληρώματα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δεν μπορώ να εγγυηθώ ασφάλεια στις αερομεταφορές και ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει κάποιο μεγάλο ατύχημα», δήλωσε ο ίδιος.

Εξηγώντας ποιες ήταν οι αρμοδιότητες που είχαν τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά τους ελέγχους, αναφέρει:

«Αν υπάρχει ένα πρόβλημα σε ένα Boeing738, ο τεχνικός θα πρέπει να έχει πτυχίο για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, ενώ παράλληλα ελέγχαμε και τα βιβλία συντήρησης των αεροσκαφών».

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στα αεροδρόμια της χώρας: «Διενεργούμε αλκοολμετρήσεις στο ιπτάμενο προσωπικό και στο προσωπικό εδάφους. Έχει τύχει πολλές φορές να έχουμε καταγγελία για περίεργες και ύποπτες συμπεριφορές των πιλότων, διαπιστώνοντας τελικά ότι είχαν αυξημένα ποσοστά αλκοόλ. Όλοι αυτοί οι έλεγχοι τελείωσαν».

Τέλος, σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων, ο Μ. Καμηλάκης τονίζει ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών διαμοίρασε τους εργαζομένους σε διάφορες θέσεις, από τις οποίες δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Η στελέχωση των αεροπορικών Αρχών περιελάμβανε 287 υπαλλήλους, ενώ σήμερα στην αρχή Πολιτικής Αεροπορίας εργάζονται 100 άτομα στο γραφείο της Αθήνας και άλλα περίπου 80 άτομα στα περιφερειακά αεροδρόμια.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αεροδρόμια: Αδιανόητες καταγγελίες για κενά ελέγχου – Θέλουν νέα Τέμπη;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.