ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροπορικά Τέμπη: Και η Κωνσταντοπούλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Έκανε ερώτηση στη Βουλή

Αεροπορικά Τέμπη όλοι απεύχονται δίχως συζήτηση και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ερώτηση στη Βουλή για τις αερομεταφορές
Αεροπορικά Τέμπη: Και η Κωνσταντοπούλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Έκανε ερώτηση στη Βουλή
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνει την σκυτάλη στην προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι άνθρωποι για να μη ζήσει η χώρα αεροπορικά Τέμπη. Κάτι που φυσικά ουδείς θέλει καν να σκέφτεται. Υπάρχει θέμα με τα αεροδρόμια. Υπάρχει ακόμα πιο σοβαρό θέμα με τους ελεγκτές. Όλα αυτά είναι κομμάτια που κανείς δεν μπορεί να παίζει, ούτε να κάνει τα στραβά μάτι. Κύριοι υπάρχει πρόβλημα.
Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Πρώτα απ΄όλα τόνισε για το γεγονός πως οι ελεγκτές φωνάζουν για όλα αυτά τα ζητήματα:  «Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) και η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ) καταγγέλλουν ότι η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας στην χώρα μας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς υπολείπεται τρομακτικά σε σύγχρονα και αξιόπιστα συστήματα, εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό και λοιπές εγγυήσεις ασφαλείας, ενώ πρόσφατα ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας των Αερομεταφορών, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για το Έγκλημα των Τεμπών, μίλησε για τον κίνδυνο να έχουμε «Τέμπη του αέρα» είπε αρχικά η Κωνσταντοπούλου.
Για να προσθέσει: «Σύμφωνα με τις δημόσιες καταγγελίες, εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει αντικατάσταση εξοπλισμών, με συνέπεια οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας να χρησιμοποιούν παρωχημένα συστήματα επικοινωνίας και επιτήρησης (ραντάρ), που φαίνεται ότι έχουν αγγίξει τα όρια της επιχειρησιακής τους εκμετάλλευσης, ενώ παράλληλα η υποχρηματοδότηση της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι τόσο κραυγαλέα ώστε οι εργαζόμενοι καλύπτουν εξ ιδίων τις ελλείψεις. Όπως επίσης προκύπτει, το σύστημα της Προσέγγισης Αθηνών και του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας έχει καταγράψει κατά τα τελευταία έτη δύο περιπτώσεις ολικής απώλειας απεικόνισης ραντάρ (!!) και πολλές ακόμη απώλειες μικρότερης κλίμακας, περιστατικά που θα έπρεπε φυσικά να έχουν προληφθεί και αποτραπεί και που θα έπρεπε να αφυπνίσουν και να ενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες της ΥΠΑ, της Α.Π.Α και την Κυβέρνηση, στο ανώτατο επίπεδο, Υπουργού και Πρωθυπουργού».
Η Κωνσταντοπούλου δε θα μπορούσε να μην το θέσει πιο σοβαρά για να μη ζήσει η χώρα Αεροπορικα Τέμπη: «Αντίθετα με το καθήκον πρόνοιας και πρόληψης, καταγράφεται υποστελέχωση του κλάδου των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ενώ για τα απαρχαιωμένα συστήματα δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιμα ανταλλακτικά. Με βάση τα ανωτέρω, ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας στη χώρα μας, δεν μπορεί αντικειμενικά να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο όγκο κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα την έλλειψη ασφάλειας των αερομεταφορών, για την οποία οι πολίτες που ταξιδεύουν είναι ανυποψίαστοι, όπως και οι άνθρωποι που πήραν το μοιραίο τραίνο στην υπόθεση των Τεμπών».
Έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα: «1) Για ποιο λόγο βρίσκεται σε αυτή τη συνθήκη εγκατάλειψης, 13 μήνες μετά το Έγκλημα των Τεμπών, άλλο ένα πεδίο που συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών και γιατί δεν έχουν γίνει τα δέοντα ώστε οι αερομεταφορές στη χώρα να είναι σύγχρονες και ασφαλείς; Είχατε σχετική ενημέρωση από τον προκάτοχό σας πρώην Υπουργό κ. Καραμανλή, που αποδεδειγμένα είχε εγκαταλείψει εντελώς την ασφάλεια των μεταφορών στο σιδηρόδρομο;
2) Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να εξασφαλισθεί κατά προτεραιότητα η ασφάλεια των αερομεταφορών και να αντιστραφεί η απαξίωση των υπηρεσιών αερομεταφορών; Θα
αντικαταστήσετε τα απαρχαιωμένα συστήματα ραντάρ και τηλεπικοινωνιών; Πότε και πώς και τι θα γίνει μέχρι τότε;».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αεροπορικά Τέμπη: Και η Κωνσταντοπούλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Έκανε ερώτηση στη Βουλή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.