ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφαίρεσαν τα τάματα από την Παναγία την Πορταΐτισσα στο Άγιο Όρος

Μπροστά σε μία βέβηλη πράξη, πιθανότατα από προσκυνητή, αγνώστων ωστόσο στοιχείων, βρέθηκαν όλοι στην Ιερά Μονή Ιβήρων στο Άγιο Όρος. Και συγκεκριμένα στην εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τάματα εν τέλει δεν τα πήρε μαζί του καθώς τα πέταξε όταν έγινε αντιληπτός, ενώ ο ίδιος έχει μείνει εγκλωβισμένος σε ένα φαράγγι...
Αφαίρεσαν τα τάματα από την Παναγία την Πορταΐτισσα στο Άγιο Όρος

Μπροστά σε μία βέβηλη πράξη, πιθανότατα από προσκυνητή, αγνώστων ωστόσο στοιχείων, βρέθηκαν όλοι στην Ιερά Μονή Ιβήρων στο Άγιο Όρος. Και συγκεκριμένα στην εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τάματα εν τέλει δεν τα πήρε μαζί του καθώς τα πέταξε όταν έγινε αντιληπτός, ενώ ο ίδιος έχει μείνει εγκλωβισμένος σε ένα φαράγγι του Αγίου Όρους.

Όπως αναφέρει το romfea.gr τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη ο ιερόσυλος εισήλθε στο Ναό που φυλάσσεται η Παναγία η Πορταΐτισσα και αφαίρεσε τα τάματα από την εικόνα.

Λίγη ώρα αργότερα μοναχός που μετέβη στο Ναό για να ανάψει τα καντήλια αντιλήφθηκε την παραβίαση και ενημέρωσε αμέσως τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ναθαναήλ για την κλοπή.

Να αναφερθεί ότι η αστυνομία, το λιμενικό και η Διοίκηση του Αγίου Όρους λειτούργησαν άμεσα και καταλυτικά ώστε να βρεθεί ο δράστης και να επιστραφούν τα τάματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο δράστης μόλις έγινε αντιληπτός από τις αρχές πέταξε τα τάματα, ενώ ο ίδιος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα φαράγγι στο Άγιο Όρος

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κωστής Δήμτσας ενημερώθηκε για το συμβάν, με τις ενέργειες του οποίου οι αρχές ενήργησαν άμεσα ώστε να βρεθεί ο ιερόσυλος και να επιστραφούν τα τάματα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αφαίρεσαν τα τάματα από την Παναγία την Πορταΐτισσα στο Άγιο Όρος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.