ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφγανιστάν: Αυτό είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς επί Ταλιμπάν

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο ματς ποδοσφαίρου στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν.
Αφγανιστάν: Αυτό είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς επί Ταλιμπάν

Την περασμένη Παρασκευή 5/11 έγινε ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου στο Αφγανιστάν στο τουρνουά με όνομα «Peace Tournament», δηλαδή «Ειρηνικό Τουρνουά».

Ο τελευταίος αγώνας ποδοσφαίρου στην Αφγανική Premier League, το επίσημο πρωτάθλημα του Αφγανιστάν, έλαβε μέρος στις  16 Οκτωβρίου του 2020. Έπειτα με την πολεμική κατάσταση στη χώρα το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός αμελήθηκαν.

Το νέο τουρνουά θα έχει διάρκεια 8 ημερών. Τον πρώτο αγώνα παρακολούθησαν περίπου 200 οπαδοί οι οποίοι δήλωσαν ευτυχισμένοι που μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου σε ειρηνικό κλίμα στην Καμπούλ.

Ένας από τους διοργανωτές του τουρνουά δήλωσε πως είναι σημαντικό να γίνεται ένα τέτοιο τουρνουά σε καλό κλίμα μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης.

Όλα αυτά την ώρα που η εποχή της αβεβαιότητας συνεχίζεται στο εσωτερικό της χώρας με την νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν να μην έχει γίνει αποδεκτή από την παγκόσμια κοινότητα και τις ΗΠΑ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο στο Twitter με εικόνες από τον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου στο μεσοπολεμικό Αφγανιστάν:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αφγανιστάν: Αυτό είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς επί Ταλιμπάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.