×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αυτά είναι τα έγγραφα κυκλοφορίας που θα συμπληρώνουν πολίτες κι επιχειρήσεις (pics)


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Αυτά είναι τα έγγραφα κυκλοφορίας που θα συμπληρώνουν πολίτες κι επιχειρήσεις (pics)


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/3) και μέχρι τις 6 Απριλίου θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον θα μπορούμε να μετακινούμαστε για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένους τρόπους και αφού πρώτα ενημερώσουμε το κράτος για το που το πότε και το γιατί σκοπεύουμε να βγούμε από το σπίτι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε η πλατφόρμα forma.gov.gr – Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε (vid)

Αυτό θα γίνεται μέσω τριών τρόπων και συγκεκριμένα ενός λευκού χαρτιού, με αποστολή SMS και μέσω εγγράφων. Οσον αγορά τον τελευταίο τρόπο θα υπάρχουν δύο τύποι εγγράφων που  θα κατεβάζουμε από το βράδυ της Κυριακής (22/3) στον ιστότοπο «http://forma.gov.gr» και θα περιλαμβάνει αναλυτικά οδηγίες.

Θυμίζουμε οτι οι μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

• Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
• Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
• Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
• Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
• Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
• Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
• Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων.

Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

-Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Παρακάτω τα σχετικά έγγραφα για μετακινήσεις κυκλοφορίας για πολίτες και επιχειρήσεις αντίστοιχα


Τελευταία Νέα