ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά είναι τα έγγραφα κυκλοφορίας που θα συμπληρώνουν πολίτες κι επιχειρήσεις (pics)

Αυτά είναι τα σχετικά έγγραφα για μετακινήσεις κυκλοφορίας για πολίτες και επιχειρήσεις αντίστοιχα που καλούμαστε να συμπληρώνουμε.
Αυτά είναι τα έγγραφα κυκλοφορίας που θα συμπληρώνουν πολίτες κι επιχειρήσεις (pics)

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/3) και μέχρι τις 6 Απριλίου θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον θα μπορούμε να μετακινούμαστε για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένους τρόπους και αφού πρώτα ενημερώσουμε το κράτος για το που το πότε και το γιατί σκοπεύουμε να βγούμε από το σπίτι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε η πλατφόρμα forma.gov.gr – Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε (vid)

Αυτό θα γίνεται μέσω τριών τρόπων και συγκεκριμένα ενός λευκού χαρτιού, με αποστολή SMS και μέσω εγγράφων. Οσον αγορά τον τελευταίο τρόπο θα υπάρχουν δύο τύποι εγγράφων που  θα κατεβάζουμε από το βράδυ της Κυριακής (22/3) στον ιστότοπο «http://forma.gov.gr» και θα περιλαμβάνει αναλυτικά οδηγίες.

Θυμίζουμε οτι οι μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

• Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
• Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
• Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
• Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
• Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
• Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
• Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων.

Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

-Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Παρακάτω τα σχετικά έγγραφα για μετακινήσεις κυκλοφορίας για πολίτες και επιχειρήσεις αντίστοιχα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτά είναι τα έγγραφα κυκλοφορίας που θα συμπληρώνουν πολίτες κι επιχειρήσεις (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.