ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές είναι οι αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης!

Πολύ δύσκολος και ακριβός ο χειμώνας που έρχεται, με χιλιάδες νοικοκυριά να επηρεάζονται από τις αυξήσεις που θα γίνουν.
Αυτές είναι οι αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης!

Χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που θα επηρεαστούν από τις μεγάλες αυξήσεις σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, πολλές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι εταιρείες παροχής ενέργειας λόγω των μεταβολών που παρουσιάζουν οι τιμές του φυσικού αερίου και φυσικά του αργού πετρελαίου.

Έτσι, αφού η αγορά της Ελλάδας έχει εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα που εισάγονται, τότε θα επηρεαστεί άμεσα, με τις αυξήσεις να φτάνουν στο 35-40%.

Μάλιστα τονίζεται ότι όσα νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, θα δουν διπλάσιο ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν σε σχέση με την περσινή εποχή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει μιλήσει για επιδοτήσεις, ωστόσο δεν έχει περάσει ακόμα κάποια υπουργική απόφαση.

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, αυτό θα αγγίξει σχεδόν το 40%, με το Υπουργείο Οικονομικών, να τονίζει ότι υπάρχουν κονδύλια, προκειμένου να επιδοτηθούν τα νοικοκυριά που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Η διάθεση του θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, ενώ το λίτρο θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το ένα ευρώ, κάτι που πέρσι την ίδια περίοδο ήταν στο 0,798.

Ωστόσο και το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να πάρει την ανιούσα και να σοκάρει αρκετούς πολίτες που σίγουρα θα περάσουν πολύ δύσκολα.

Έτσι, ήδη βλέπουμε αυξήσεις που αγγίζουν το 35-40%, κάτι που σημαίνει σε ξεκάθαρα νούμερα ότι κάθε κατοικία που φτάνει τις 300 κιλοβατώρες το μήνα θα έχει επιβάρυνση που θα φτάνει τα 20 ευρώ.

Το φυσικό αέριο θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση από όλα, με όλες τις εκτιμήσεις να δίνουν κόστος υψηλότερο κατά 110%, πράγμα που σημαίνει ότι οι λογαριασμοί σκαρφαλώσουν πολύ.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι ένα νοικοκυριό που φτάνει τη 1 θερμική μεγαβατώρα το μήνα και στη Βόρεια Ελλάδα 2 μεγαβατώρες το μήνα, πέρσι έδιναν 37-40 ευρώ, ενώ φέτος θα φτάσουν τα 85 ευρώ.

Όσον αφορά τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας η δαπάνη ανά μήνα θέρμανσης άγγιζε τα 80 ευρώ και φέτος θα έχει τεράστια αύξηση στα 170 ευρώ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτές είναι οι αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.