ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυθαίρετη τρομοκρατία ο Θ. Βασιλακόπουλος: 4πλάσιες πιθανότητες θανάτου για τους εμβολιασμένους, χωρίς 4η δόση!

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο «ρεκόρ» τρομολαγνείας ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που πλέον επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους τριπλο - εμβολιασμένους.
Αυθαίρετη τρομοκρατία ο Θ. Βασιλακόπουλος: 4πλάσιες πιθανότητες θανάτου για τους εμβολιασμένους, χωρίς 4η δόση!

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Αλλαγή «βάρδιας» έχουμε από τους γνωστούς τρομολάγνους τηλε- «ειδικούς» που όσο ζυγώνει το φθινόπωρο, σταδιακά αρχίζουν να καλλιεργούν κλίμα πανικού για μια νέα φάση μαζικών εμβολιασμών.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το τρομολαγνικό «μανιφέστο» του Νίκου Καπραβέλου που ζήτησε άμεσα μέτρα, χαρακτήρισε «ασυμμόρφωτους» τους πολίτες και προέβλεψε «γεμάτα νεκροταφεία» τον χειμώνα. Αυτή την εβδομάδα την σκυτάλη της υστερίας πήρε ο Θεόδωρος Βασικαλόπουλος (ή «δόκτωρ Τρόμος» κατά μερικούς), ο οποίος επιστράτευσε μια παντελώς αυθαίρετη επιχειρηματολογία για να ασκήσει ψυχολογικό «πόλεμο» στους πολίτες.

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως ο κ. Βασιλακόπουλος αυτή τη φορά δεν στοχοποίησε τους ανεμβολίαστους (όπως ακατάπαυστα έκανε για δυο χρόνια), άλλα επικέντρωσε το ρεσιτάλ τρόμου αποκλειστικά στους τριπλο – εμβολιασμένους, δηλαδή τους πιο πιθανούς «πελάτες» της τέταρτης δόσης, έτσι όπως τους αντιλαμβάνονται οι «ειδικοί» που έχουν μετατραπεί σε τηλε – πλασιέ!

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε σε εκπομπή του Open και ρωτήθηκε από τη Φαίη Μαυραγάνη σχετικά με την χρησιμότητα της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Και ο κ. Βασιλακόπουλος ισχυρίστηκε πως όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις εμβολίου, έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτούς που θα κάνουν και την τέταρτη δόση!

Γιατί δεν έβαζε και κάτι παραπάνω ο καθηγητής, αφού οι αερολογίες κοστίζουν δωρεάν στην ελληνική τηλεόραση; Θα μπορούσε να πει πχ. πως όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις, έχουν οκταπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτούς που θα κάνουν την… πέμπτη δόση!

Θα ακολουθούσε ακριβώς την ίδια λογική (παραλογισμού) αν ένας «ειδικός» προειδοποιούσε πως εφόσον περπατήσεις σε ένα πεζοδρόμιο, έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνεις από ότι αν καθόσουν στον καναπέ του σπιτιού σου, διότι ενδέχεται να πέσει κάποια… γλάστρα στο κεφάλι σου! Ιδέες ρίχνουμε, μήπως θελήσει να εμπλουτίσει το τρομολαγνικό ρεπερτόριο του ο κ. Βασιλακόπουλος το επόμενο διάστημα.

Εντωμεταξύ όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι από το κράτος, κι όμως ο κ. Βασιλακόπουλος είναι σα να τους λέει πως εξαπατήθηκαν πλήρως, και η μόνη «ασφάλεια» θα βρίσκεται συνεχώς σε κάθε επόμενη δόση!

Παρά το ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την χρησιμότητα και την ασφάλεια της τέταρτης δόσης ο κ. Βασιλακόπουλος πριν μια εβδομάδα δήλωνε αυθαίρετα πως μόνο… καλό κάνει! Και από το… επιστημονικότατο «δεν παχαίνει – ομορφαίνει» της προηγούμενης εβδομάδας, πήγαμε (και πάλι αυθαίρετα) στον απόλυτο τρόμο της τετραπλάσιας πιθανότητας θανάτου.

Χωρίς στοιχεία, χωρίς παράθεση σχετικών μελετών. Απλά και μόνο τρόμος για τον τρόμο.

Το ακόμα πιο κωμικοτραγικό της υπόθεσης ήταν πως ο ίδιος «ειδικός», μιλώντας στο Mega ισχυρίστηκε πως «τα νέα στελέχη του ιού δεν προκαλούν βαριά νόσηση»!

Έχει χαθεί πια κάθε ίχνος δεοντολογίας και καθορισμένου ρόλου που θα πρέπει να έχει ένας «ειδικός» που εμφανίζεται στην τηλεόραση – υποτίθεται – για να ενημερώσει το κοινό. Τέτοιου είδους «επιστημονικές» τοποθετήσεις προκαλούν επικίνδυνη σύγχυση, αφού προτρέπουν αυθαίρετα τους ανθρώπους να εκθέσουν τους οργανισμούς τους σε νέες δόσεις των χημικών σκευασμάτων.

Και ασφαλώς κατακρημνίζουν ακόμα περισσότερο το κύρος του ιατρικού επαγγέλματος, αφού οι περισσότεροι πολίτες πλέον αντιμετωπίζουν με θυμηδία αυτά τα τρομολαγνικά επιχειρήματα, αν βέβαια αντέχουν ακόμα να τα ακούνε…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυθαίρετη τρομοκρατία ο Θ. Βασιλακόπουλος: 4πλάσιες πιθανότητες θανάτου για τους εμβολιασμένους, χωρίς 4η δόση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.