ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το νέο ωράριο στο λιανεμπόριο – Αποκλεισμοί πρόκληση για τους ανεμβολίαστους

Η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε το ωράριο στο λιανεμπόριο από τις δέκα το πρωί ως τις εννέα το βράδυ, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ. Έτσι συνεχίζει να παίρνει μέτρα δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα.
Αυτό είναι το νέο ωράριο στο λιανεμπόριο – Αποκλεισμοί πρόκληση για τους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση μέσα στα αρκετά που αλλάζει επειδή ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει στην Ελλάδα, είναι και το ωράριο στο λιανεμπόριο.

Πιο συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, το ωράριο που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, θα είναι από τις δέκα το πρωί ως τις εννέα το βράδυ. Αυτό γίνεται με σκοπό να μειωθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης θα είναι συνεχόμενοι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές. Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, είπε πως μέσα σε 15 μέρες από τότε που ισχύουν τα νέα μέτρα έχουν επιβληθεί δύο εκατομμύρια πρόστιμα.

Με την σειρά του ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό πως όσο διαρκεί η πανδημία, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν στις δουλειές τους, οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Επίσης σημείωσε πως η οικονομία δεν θα κλείσει, δηλαδή απέκλεισε ακόμα μία φορά να υπάρξει κάποιο locokdown, είτε σε όλη την χώρα ή σε τοπικό επίπεδο.

Ακόμη είπε πως το ΕΣΥ όντως πιέζεται αλλά ακόμα αντέχει. Ενώ θα εξασφαλίσουν και άλλες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα αν χρειαστεί. Τέλος ενημέρωσε πως το 95% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του όπως είπε, γιατί οι εμβολιασμοί των πολιτών έχουν ανέβει αισθητά.

Τέλος δήλωσε πως στους χώρους (Εκκλησίες, χώροι εργασίας, λιανεμπόριο, εστίαση) που μπορούν να μπαίνουν και όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα πρέπει να το πράττουν με την χρήση μάσκας.

Η Ελληνική κυβέρνηση όπως φαίνεται, συνεχίζει να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους πολίτες, χωρίς καμία απολύτως ουσιαστική μέριμνα τόσο για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, μιας και δεν λένε να αυξήσουν τα δρομολόγια τους…όσο και για τις πρόχειρες και επικίνδυνες ΜΕΘ στις οποίες πεθαίνουν ασθενείς με κορονοϊό.

Για το τελευταίο θέμα μπορείτε να διαβάσετε τι έγραψε το Sportime πριν από λίγες μέρες: Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Φτιάξαμε ΜΕΘ χωρίς πεπιεσμένο αέρα – Ομολογία για εγκληματικά λάθη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό είναι το νέο ωράριο στο λιανεμπόριο – Αποκλεισμοί πρόκληση για τους ανεμβολίαστους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.