ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το πιο διάσημο επιτραπέζιο – Δείτε πως δημιουργήθηκε

Το πιο διάσημο επιτραπέζιο του κόσμου, ένα παιχνίδι, που προσελκύει μικρούς και μεγάλους και κάνει πάταγο είναι το σκραμπλ! 
Αυτό είναι το πιο διάσημο επιτραπέζιο – Δείτε πως δημιουργήθηκε

Το πιο διάσημο επιτραπέζιο του κόσμου, ένα παιχνίδι, που προσελκύει μικρούς και μεγάλους και κάνει πάταγο είναι το σκραμπλ! 

Αυτή τη στιγμή το σκραμπλ κυκλοφορεί σε περισσότερες από 120 χώρες και παίζεται σε 30 διαφορετικές γλώσσες. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην εταιρεία Hasbro για τις ΗΠΑ (όπου δημιουργήθηκε το παιχνίδι) και για τον Καναδά και στη Mattel για όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσει ο παίκτης τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία σχηματίζοντας λέξεις τις οποίες τοποθετεί σε πίνακας!

Ο πίνακας αποτελείται από 15 Χ 15 = 225 ! τετράγωνος του με τον οποίο οι άνθρωποι στα οποία τοποθετούνται οι λέξεις, οριζόντια ή κάθετα. Τα χρωματιστά τετράγωνα (μπλε, γαλάζια, ροζ και κόκκινα) είναι οι θέσεις που πολλαπλασιάζουν την αξία του γράμματος ή της λέξης που περνάει από αυτές.

Πώς δημιουργήθηκε

Όπως αναφέρει η Wikipedia, το σκραμπλ είναι πνευματικό τέκνο ενός Αμερικανού αρχιτέκτονα, του Άλφρεντ Μόσερ Μπατς, ο οποίος, το 1931, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα συνδυάζει γνώση και τύχη.

Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού, που ονομαζόταν Λέξικο, είχε μόνο γράμματα, ενώ ο πίνακας πάνω στον οποίο τοποθετούνται οι λέξεις προστέθηκε μερικά χρόνια αργότερα.

Οι πρώτες προσπάθειες του Μπατς για υλοποίηση της ιδέας του από κάποια εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών απέτυχε. Έτσι, αποφάσισε να κατασκευάσει μερικά αντίγραφα του παιχνιδιού τα οποία άρχισε να μοιράζει και να πουλάει μόνος του σε γνωστούς και φίλους. Τελικά ο Μπατς εγκατέλειψε την ιδέα του παιχνιδιού το οποίο ξεχάστηκε μέχρι το 1948.

Τότε κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση, με μικρές μετατροπές, τις οποίες είχε επιμεληθεί ο επιχειρηματίας Τζέιμς Μπρούνοτ.

Μαζί με την απόφασή του να αναλάβει τη μαζική παραγωγή του παιχνιδιού, ο Μπρούνοτ αποφάσισε και για το καινούργιο του όνομα: Σκράμπλ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο πραγματικός νικητής του MasteChef και όχι η Μαργαρίτα

Αυτή είναι η πρώτη μεταγραφή που έκανε ο Άρης

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν – Τι χρειάζεται να προσέξουμε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό είναι το πιο διάσημο επιτραπέζιο – Δείτε πως δημιουργήθηκε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.