ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοκίνητα: Θα πληρώνουμε συνδρομή για να ξεκλειδώνουν πρόσθετες λειτουργίες τους – Τι έχει συμβεί

Νέα εποχή για τις πρόσθετες λειτουργίες των αυτοκινήτων
Αυτοκίνητα: Θα πληρώνουμε συνδρομή για να ξεκλειδώνουν πρόσθετες λειτουργίες τους – Τι έχει συμβεί

Τα αυτοκίνητα περνάνε σε μια νέα εποχή καθώς πλέον για το ξεκλείδωμα των πρόσθετων λειτουργιών τους θα απαιτείτε μια χρηματική συνδρομή στην εκάστοτε εταιρεία κατασκευής.

Πιο συγκεκριμένα οι αυτοβιομηχανίες θέλουν να κάνουν τώρα τους αγοραστές οχημάτων να πληρώνουν σε αυτές μηνιαία ή ετήσια συνδρομή ώστε να χρησιμοποιούν λειτουργίες που ήδη περιλαμβάνουν αυτά τα οχήματα, τα οποία οι τελευταίοι έχουν ήδη αποκτήσει.

Πλέον, αυτή η ιδέα έχει μπει στο μυαλό σχεδόν όλων των εταιρειών κατασκευής οχημάτων προκειμένου να αποκτήσουν σταθερά μηνιαία έσοδα.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και ήδη μάλιστα έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται αντιδράσεις από μερίδα καταναλωτών κάτι που είναι απολύτως λογικό και επόμενο.

Αυτοκίνητα: Θα πληρώνουμε συνδρομή για να ξεκλειδώνουν πρόσθετες λειτουργίες τους

Η Mercedes – Benz AG επιδιώκει να πουλήσει σε αγοραστές ηλεκτρικών της μοντέλων EQ ετήσια συνδρομή που θα αγγίζει τα 1.200 δολάρια, που θα ξεκλειδώνει λειτουργία την οποία μπορεί ήδη να εκτελεί το όχημα τους αλλά είναι κλειδωμένη από το λογισμικό του οχήματος.

Με την πληρωμή της συνδρομής το εκάστοτε μοντέλο θα έχει καλύτερη επιτάχυνση, με τον χρόνο που χρειάζεται να πιάσει τα 100 χλμ. απόσταση να μειώνεται κατά ένα δευτερόλεπτο.

Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμεί να κινηθεί και η BMW και η λειτουργίες θα απενεργοποιούνται σε περίπτωση που ο πελάτης δεν θα ξαναπληρώσει αντίστοιχο ποσό μετά από 12 μήνες, αναφέρει το Bloomberg.

Όλες αυτές οι σκέψεις έχουν φέρει τις έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις των καταναλωτών που βλέπουν τα έξοδα τους να αυξάνονται και στα οποία δεν είχαν υπολογίσει κατά την αγορά του αυτοκινήτου.

Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε, το 75% των καταναλωτών δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτή τη συνδρομή με τις μεγάλες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων να μετράνε αντιδράσεις.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτοκίνητα: Θα πληρώνουμε συνδρομή για να ξεκλειδώνουν πρόσθετες λειτουργίες τους – Τι έχει συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.