ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτόματη επικαιροποίηση των στοιχείων του ΑΜΚΑ

ΑΜΚΑ: Με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ως προς την χρήση υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, η ΗΔΙΚΑ ΑΕ αποκτά πρόσβαση στα Στοιχεία Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ότι αποφεύγονται λάθη ως προς την...
Αυτόματη επικαιροποίηση των στοιχείων του ΑΜΚΑ

ΑΜΚΑ: Με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ως προς την χρήση υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, η ΗΔΙΚΑ ΑΕ αποκτά πρόσβαση στα Στοιχεία Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ότι αποφεύγονται λάθη ως προς την ταυτοποίηση που μπορεί να καθυστερήσουν την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών όπως η διαδικασία χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων.

Ταυτόχρονα, φορείς όπως ο e-EΦΚΑ ή ο ΟΠΕΚΑ αποκτούν καλύτερη και πληρέστερη εικόνα για τους πολίτες και μπορούν να τους εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ αποφεύγεται η ταλαιπωρία της μετάβασης στις υπηρεσίες προκειμένου οι ίδιοι οι πολίτες να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους.

Η πρόσβαση στην ΗΔΙΚΑ AE δίδεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτόματη επικαιροποίηση των στοιχείων του ΑΜΚΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.