ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο διοικητής της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ που «ακούμπησε» την Kemal Reis (vid)

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ «ακούμπησε» με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis». Η ελληνική φρεγάτα πλέει κανονικά και συμμετείχε και στην άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε χθες 13/8 ενώ η τουρκική «Kemal Reis» υπέστη ζημιές. Υπάρχει και φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει ότι όντως φτάσαμε μια ανάσα από το θερμό επεισόδιο με τα...
Αυτός είναι ο διοικητής της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ που «ακούμπησε» την Kemal Reis (vid)

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ «ακούμπησε» με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis». Η ελληνική φρεγάτα πλέει κανονικά και συμμετείχε και στην άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε χθες 13/8 ενώ η τουρκική «Kemal Reis» υπέστη ζημιές.

Υπάρχει και φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει ότι όντως φτάσαμε μια ανάσα από το θερμό επεισόδιο με τα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το Oruc Reis στην παράνομη Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τι ακριβώς συνέβη και ποιος είναι ο διοικητής της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ που είναι πανέτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» το συμβάν προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα χθεσινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Έτσι έγινε η επακούμβηση της Ελληνικής Φρεγάτας Λήμνος με την Kemal Reis

Το «ατύχημα», ευτυχώς δεν έγινε δυστύχημα κι έτσι οι φήμες που κυκλοφορούν από την Τετάρτη το βράδυ στο Διαδίκτυο για περιστατικό «επακούμβησης» δύο φρεγατών, μιας ελληνικής και μιας τουρκικής, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της δραστηριότητας του «Oruc Reis» στη θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιβεβαιώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Νέα μέτρα εντός της ημέρας

Το δημοσίευμα της Καθημερινής κάνει αναφορά και στον παραληρηματικό λόγο του Ερντογάν: «Σήμερα είπαμε “μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα”. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση». Αυτό το «συμβάν» αποκαλύπτει  η Καθημερινή με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της στο φύλλο της την Παρασκευή: ένα «παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο» που συνέβη την Τετάρτη –εξ ου προφανώς και η δραματική προειδοποίηση του Πρωθυπουργού για κίνδυνο «ατυχήματος».

Πράγματι η «Λήμνος» εμφανίστηκε στις ασκήσεις με ένα μικρό σημάδι στην πλώρη της, χωρίς ωστόσο να έχει επηρεαστεί καθόλου το αξιόπλοο και το αξιόμαχό της. Σχολιάζοντας μάλιστα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη γείτονα και τα οποία υποστήριζαν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιές ύστερα από «εμπλοκή» με το «Kemal Reis», αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην φρεγάτα “Λήμνος”», η φωτογραφία από τη συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX είναι ίση με χίλιες λέξεις».

Παραθέτοντας δε τη φωτογραφία του σκάφους εν πλω, οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα πως «προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση». Σύμφωνα δε με την Εστία, η ελληνική φρεγάτα προκάλεσε ισχυρό ρήγμα στην πρύμνη του «Kemal Reis», που έπληξε το γόητρο της Τουρκίας. Μάλιστα η εφημερίδα κάνει λόγο και για σκληρούς διαλόγους ανάμεσα στον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Τούρκο ομόλογό του Γιάσαρ Γκιλέρ. Το θέμα αναδείχτηκε και από την ηλεκτρονική έκδοση των Times, που σε ανταπόκρισή τους από την Κωνσταντινούπολη εμφανίζουν τον Ερντογάν να απειλεί με αντίποινα.

Ποιος είναι ο Διοικητής της Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που «ακούμπησε» τους Τούρκους

Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σπαλιάρης είναι ο Διοιητής της Φρεγάτας Λήμνος που «ακούμπησε» την τουρκική Kemal Reis. Τον Ιούνιο είχε μιλήσει στην εκμπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη» τονίζοντας ότι η φρεγάτα Λήμνος διαθέτει υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και είναι σε θέση να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτός είναι ο διοικητής της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ που «ακούμπησε» την Kemal Reis (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.