ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο Μιθριδάτης που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Μιθριδάτης Χατζόγλου ή πιο απλά Μιθριδάτης όπως τον έχει γνωρίσει το κοινό είναι ο Έλληνας ράπερ που μιλάει όλο το Twitter για το νέο τραγούδι που πρόσφατα κυκλοφόρησε. Ο Μιθριδάτης μέσα σε 12 λεπτά εξιστορεί ή καλύτερα κάνει την κριτική του στην Κυβέρνηση και καταπιάνεται με θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Από τη...
Αυτός είναι ο Μιθριδάτης που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Μιθριδάτης Χατζόγλου ή πιο απλά Μιθριδάτης όπως τον έχει γνωρίσει το κοινό είναι ο Έλληνας ράπερ που μιλάει όλο το Twitter για το νέο τραγούδι που πρόσφατα κυκλοφόρησε.

Ο Μιθριδάτης μέσα σε 12 λεπτά εξιστορεί ή καλύτερα κάνει την κριτική του στην Κυβέρνηση και καταπιάνεται με θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Από τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊου, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στη χώρα μας.

Θέματα που συζητάμε όλοι στην καθημερινότητα μας, αλλά λίγοι είναι αυτοί τα λένε… έξω από τα δόντια χωρίς να υπάρχει πολιτικό συμφέρον και κάποιο… κόμμα από πίσω (τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε).

Όσο θα διαβάζετε για το ποιος τελικά είναι ο Μιθριδάτης, ακούστε το τραγούδι που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 650 χιλιάδες προβολές και οι οποίες αυξάνονται.

Ο Μιθριδάτης γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1975 και είναι γιος των ηθοποιών Κώστα Χατζόγλου και Ανθής Γούναρη. Έχει μεγαλώσει την Κυψέλη και από μικρή ηλικία άρχισε να προβληματίζεται για διάφορα πράγματα.

Στην ηλικία των 15 ετών δούλεψε ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Mέχρι το 1994 κάποιος θα τον συναντούσε στο Metropolis, καθώς εργαζόταν ως πωλητής.

Το 1993 δίνει εισαγωγικές εξετάσεις για την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Είναι στους επιτυχόντες της ΑΣΚΤΘ και για ένα χρόνο σπουδάζει Καλές Τέχνες στην Θεσσαλονίκη.

Το 1994 δίνει ξανά εξετάσεις στην ΑΣΚΤ Αθηνών και περνάει στου δέκα πρώτους επιτυχόντες, από την οποία τελικά αποφοίτησε το 2019!

Παράλληλα με τις σπουδές, το 1996 έφτιαξε το μουσικό συγκρότημα «Ημισκούμπρια» και έκτοτε δεν έχει πάψει να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική επαγγελματικά.

Με το συγκρότημα Ημισκούμπρια κυκλοφόρησε επτά δίσκους από τους οποίους οι δύο έγιναν χρυσοί και ο ένας πλατινένιος. Με το συγκρότημα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και κάνει ζωντανές εμφανίσεις.

Μέσα από τα τραγούδια του θέλει να περάσει ένα μήνυμα και θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους σε αυτό τον τομέα.

Εκτός από τη μουσική ο Μιθριδάτης έχει ασχοληθεί και με το χώρο της τηλεόρασης. Το 2002 τα «Ημισκούμπρια» δημιουργούν μια σατυρική τηλεοπτική εκπομπή έξι επεισοδίων με σκετσάκια, με τίτλο «Show fuckin’ what?» και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι Star Channel. Ο Μιθριδάτης γράφει το σενάριο και τα κείμενα της εκπομπής μαζί με τον Δ.Μεντζέλο και ερμηνεύουν οι ίδιοι τους ρόλους.

Έκτοτε ο Μιθριδάτης αισθάνεται την ανάγκη να επεκτείνει την δημιουργικότητα του στον τομέα της τηλεόρασης και της υποκριτικής. Το 2004 πρωταγωνιστεί στην τηλεταινία του Alter «Ο Ισαϊας χορεύεται και latin» υποδυόμενος έναν νεανία, ρεμάλι με μεγάλη επιτυχία.

Στα τέλη του 2009 παίζει έναν guest ρόλο στην επιτυχημένη σειρά της Μυρτώ Κοντοβά, «Μίλα μου βρόμικα». Στο «Μίλα μου βρόμικα» υποδύεται έναν προστάτη της νύχτας που στην πραγματικότητα είναι ένας απλός παγωτατζής. Στην σειρά επίσης ερμήνευσε ένα Hip Hop τραγούδι όπου έγραψε ο ίδιος τους στίχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρδαλιάς: Με μάσκα κάποιες ασκήσεις στα γυμναστήρια – Ανοίγουν τα γήπεδα 5×5 και μπάσκετ

Πηγή πληροφοριών: ishow.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτός είναι ο Μιθριδάτης που προκάλεσε αντιδράσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ