ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο τραγουδιστής που έκανε την απόλυτη επιτυχία στα 80′ με ένα και μόνο τραγούδι που τραγούδησε όλη η Ελλάδα – Τι κάνει τώρα

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Σαλαμπάσης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Θεό και την Εκκλησία
Αυτός είναι ο τραγουδιστής που έκανε την απόλυτη επιτυχία στα 80′ με ένα και μόνο τραγούδι που τραγούδησε όλη η Ελλάδα – Τι κάνει τώρα

Γιώργος Σαλαμπάσης: Είναι ο τραγουδιστής που ερμήνευσε το «Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς» και κατέκτησε το Πανελλήνιο κατά τη δεκαετία του 1980.

Σε παλιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso», το άλλοτε πρώτο όνομα στα νυχτερινά κέντρα μίλησε για όλους και για όλα.

Εξιστόρησε ότι οι παππούδες του ήταν πρόσφυγες και πως μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό κοντά στις Σέρρες.

Βοηθούσε τον γεωργό πατέρα του στα χωράφια, αλλά τον ενοχλούσε η σκόνη, εξ ου και η απόφασή του να σπουδάσει μηχανολόγος.

Το τραγούδι τελικά τον κέρδισε, δεδομένου ότι ο πατέρας του έψελνε.

Τώρα μια ιδιότητά του, την οποία δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι ότι κάθε Κυριακή ψάλλει στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα και κάποιες φορές στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αξίζει να δούμε αναλυτικά τι έλεγε ο ίδιος στη συνέντευξη που είχε δώσει το 2018:

«Από παιδί αγαπούσα την Εκκλησία. Αν δεν πήγαινα να εκκλησιαστώ, ένιωθα ότι κάτι έκανα λάθος. Βεβαίως, με την πάροδο του χρόνου άρχισα να μην πηγαίνω. Όταν είδα δε ότι η αγάπη του κόσμου είναι μεν σπουδαία, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας είναι ψεύτικα, άρχισα να προβληματίζομαι. Βλέποντας την τρέλα του κόσμου με το «Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς», έψαξα και είδα ότι η ψυχή μου είχε ανάγκη τον Θεό. Και άρχισα να φιλοσοφώ, να ψάχνομαι και με βοήθησε πολύ στην ψυχή μου. Πήγα, λοιπόν, τώρα τελευταία και σπούδασα βυζαντινή μουσική και πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Κυριακή και ψέλνω. Είναι… νόμος!

Μου αρέσει πολύ η βυζαντινή μουσική και διάβαζα την Αγία Γραφή στο καμαρίνι. Όλη η ζωή είναι ένα θαύμα. Έχω ζήσει πολλά, τα οποία κρατάω για τον εαυτό μου, όμως κλαίω και λέω «αυτό είναι θαύμα»! Δοξολογώ τον Θεό κάθε μέρα και κάθε Χριστούγεννα λέω το «Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς» στον Χριστό. Είναι μια προσευχή: «Είμαι μόνος, μ’ ακούς;»

Κάποια στιγμή με στέλνει κάποιος στον άνθρωπο που έγινε ο πνευματικός μου και εκείνος μού είπε «σε θέλω κάθε Κυριακή στην εκκλησιά κι ας κοιμάσαι», γιατί εγώ δούλευα μέχρι το πρωί. Τα λόγια του με προβλημάτισαν… Σκέφτηκα πως, όταν μου το ζητούσαν οι γυναίκες, έτρεχα σε εκδρομές αμέσως μετά τη δουλειά. Έτσι, εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω χάσει λειτουργία. Είναι δώρο Θεού!»

Επίσης ρωτήθηκε αν γνώριζε και τον γέροντα Νεκτάριο:

«Ήταν φίλος μου. Ήταν ένας άγιος άνθρωπος. Όπως και ο πνευματικός μου πατέρας Κωνσταντίνος. Αυτή τη συμβουλή που δεν θα ξεχάσω από τον γέροντα Νεκτάριο είναι να αγκαλιάζω τον κόσμο και να μπορώ να θυσιάζομαι. Αυτός θυσιαζόταν πάντα. Ήταν με ένα χαμόγελο».

Ο Γιώργος Σαλαμπάσης και το σουξέ του

Οι τελευταίες ειδήσεις!

Σε παράκρουση ο Τσουκαλάς! Πήρε το Κύπελλο και φώναζε σαν άλλος Πρέκας στους Παναθηναϊκούς «Ελάτε να το πάρετε»

ΠΑΟΚ: Βρήκε agent o Τσαούσης – Στόχος ο Γιαννούλης και η Νόριτς!

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Ο Κουράκος τρελά ερωτευμένος με την Ευτυχία δεν μπορεί να αντισταθεί!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτός είναι ο τραγουδιστής που έκανε την απόλυτη επιτυχία στα 80′ με ένα και μόνο τραγούδι που τραγούδησε όλη η Ελλάδα – Τι κάνει τώρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.