ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει η έρευνα του Sportime: Αύξηση 500% των καμένων εκτάσεων σε σχέση με το 2020

Μετά από δεκαετίες όπου οι πυρκαγιές μαίνονταν στην ελληνική επικράτεια με την έναρξη κάθε καλοκαιριού, θα περίμενε κανείς ότι στο εν λόγω κομμάτι θα είχε σημειωθεί πρόοδος
Συγκλονίζει η έρευνα του Sportime: Αύξηση 500% των καμένων εκτάσεων σε σχέση με το 2020

Σοκαριστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στην Ελλάδα σε σχέση με την αντίστοιχη το 2020.

Μετά από δεκαετίες όπου οι πυρκαγιές μαίνονταν στην ελληνική επικράτεια με την έναρξη του καλοκαιριού, θα περίμενε κανείς ότι στο εν λόγω κομμάτι θα είχε σημειωθεί πρόοδος. Αντ’αυτού, τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη χώρα μας δείχνουν ότι όχι μόνο αυξήθηκε κατά 43% ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών το 2021 σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2020, αλλά αυξήθηκε κατά περίπου 500% η συνολικά καμένη έκταση από τις φετινές πυρκαγιές σε σχέση με το αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου.

Δείτε την έρευνα του Sportime εδώ:

Αύξηση 448% στα καμένα στρέμματα στην Ελλάδα, θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη!

Τα στοιχεία-σοκ που προκύπτουν από τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS), επικαλείται και το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ των 15 χωρών της Μεσογείου, που μελετήθηκαν.

Σε απόλυτους αριθμούς, μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 66 μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.264.040 στρέμματα.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αυτά, προκύπτει ότι η μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 19.000 στρέμματα για το 2021 (έως και 20.08.2021), γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη στη Μεσόγειο, με πολύ σημαντική διαφορά ακόμα και από τη δεύτερη Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Τηλεθέαση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: OPEN ή Mega ο νικητής;

Ο Κατράνης στην λίστα της ΑΕΚ, αν πάει και για άλλο μπακ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συγκλονίζει η έρευνα του Sportime: Αύξηση 500% των καμένων εκτάσεων σε σχέση με το 2020», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.