ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήσεις φωτιά στην ενέργεια και διακοπές ρεύματος στα σπίτια

Η ενεργειακή κρίση έρχεται να χτυπήσει με τον χειρότερο τρόπο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς
Αυξήσεις φωτιά στην ενέργεια και διακοπές ρεύματος στα σπίτια

Διακοπές ρεύματος: Μόνο ως ενεργειακή κόλαση μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που περιμένει τους καταναλωτές τους επόμενους μήνες.

Στις ήδη αυξημένες τιμές ρεύματος έρχεται να προστεθεί πλέον πέρα από την ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία έχει περάσει απευθείας στα τιμολόγια χωρίς πλέον κανείς να καταλαβαίνει τι πραγματικά πληρώνει…και το αυξημένο πάγιο των παρόχων.

Τι ισχύει πλέον στους λογαριασμούς

Η κυβέρνηση χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση να προστατεύσει τους καταναλωτές, για ακόμη μια φορά έχει αφήσει τους παρόχους να «παίζουν μπάλα μόνοι» τους φτιάχνοντας νομοθετικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Έτσι λοιπόν:

Οι πάροχοι ενσωματώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής απευθείας στα τιμολόγια με αποτέλεσμα οι επόμενοι λογαριασμοί στην καλύτερη περίπτωση να είναι διπλάσιοι.

Ενσωματώνουν το νέο πάγιο που έχει πλαφόν τα 5 ευρώ και έτσι όσες εταιρείες είχαν μικρότερο πάγιο… απλά μπορούν να το αυξήσουν!

Αυξάνουν την τιμή της κιλοβατώρας, μιας και οι τιμολογιακές πολιτικές είναι συνδεδεμένες με την αύξηση ή πτώση της τιμής του φυσικού αερίου το οποίο πλέον καλπάζει.

Η νέες τιμές στην κιλοβατώρα που έχουν οι πάροχοι

ΔΕΗ: Εως 2.000 κιλοβατώρες, 0,486 ευρώ/kWh. Από 2.000 κιλοβατώρες και πάνω, 0,498 ευρώ/kWh. Πάγιο 3,5 ευρώ τον μήνα.

– «Protergia»: 0,54913 ευρώ/kWh, με πάγιο 5 ευρώ (την περασμένη βδομάδα είχε ανακοινώσει ακριβώς το ίδιο αλλά με πάγιο από 1 έως 5 ευρώ).

– «Ηρων»: 0,575 ευρώ/kWh, με πάγιο 3 ευρώ τον μήνα (την περασμένη βδομάδα είχε ανακοινώσει 0,495 ευρώ/kWh).

– «Elpedison»: Από 0,9395 έως 1,0024 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με επιστροφή τον επόμενο μήνα του Elpedison Loyalty Pass. Το πάγιο από 1,5 ευρώ το τετράμηνο έως 5 ευρώ τον μήνα (την περασμένη βδομάδα είχε ανακοινώσει 0,4956 ευρώ/kWh).

– Nrg: Με τιμή 0,499 – 0,569 ευρώ/kWh ανάλογα με το πρόγραμμα και πάγιο 1,8 – 5 ευρώ τον μήνα ανάλογα με την ενεργοποίηση ή μη e-bill και πάγιας εντολής.

– Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: 0,563 – 0,576 ευρώ/kWh, χωρίς έκπτωση συνέπειας 0,583 – 0,591 ευρώ/kWh. Πάγιο 5 ευρώ (την περασμένη βδομάδα είχε ανακοινώσει 0,484 ευρώ/kWh).

– «Volterra»: 0,6700 ευρώ/kWh, με πάγιο 4,5 ευρώ (την περασμένη βδομάδα είχε ανακοινώσει 0,68 ευρώ/kWh αλλά με πάγιο 2,9 ευρώ).

– WATT+VOLT: 0,62 ευρώ/kWh με πάγιο 5 ευρώ (την περασμένη βδομάδα είχε ανακοινώσει 0,58 ευρώ/kWh με πάγιο από 15 έως 30 ευρώ).

– «Zeniθ»: 0,555 ευρώ/kWh, πάγιο 4,5 ευρώ (την περασμένη βδομάδα είχε ανακοινώσει 0,519 ευρώ/kWh).

Δεδομένες οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε σπίτια

Δεδομένες θεωρούνται οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στα σπίτια σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές αν η κατάσταση ξεφύγει τον χειμώνα.

Από αυτές θα αποκλειστούν νοσοκομεία και σώματα ασφαλείας για ευνόητους λόγους.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μέσω δηλώσεων του, η αρχή θα γίνει με την συσκότιση των δημόσιων χώρων, με τους δήμους να κατεβάζουν τους διακόπτες σε δρόμους και πλατείες…αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο της εγκληματικότητας στις γειτονιές κάτι που προφανώς και δεν το έχουν προβλέψει.

Μάλιστα δεν θα ξεφύγουν από τα μέτρα ούτε και εμβληματικοί ιστορικοί αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι θα σταματήσουν να φωτίζονται από τις 3 τα ξημερώματα.

Έτσι λοιπόν τα νοικοκυριά όχι μόνο θα κλιθούν να πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος…αλλά θα έρθουν αντιμέτωπα και με συστηματικές διακοπές ρεύματος λες και είμαστε σε εμπόλεμη χώρα.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει πως όχι μόνο είναι κατώτερη των περιστάσεων καθώς επί σειρά ετών δεν φρόντισε να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια…αλλά και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυξήσεις φωτιά στην ενέργεια και διακοπές ρεύματος στα σπίτια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.