ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήσεις μισθών – Δημόσιο: Πότε θα γίνουν – Ποιοι τις δικαιούνται

«Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο μισθολόγιο - Στο επίκεντρο νεοεισερχόμενοι, υπάλληλοι με θέση ευθύνης και όσοι έχουν παιδιά
Αυξήσεις μισθών – Δημόσιο: Πότε θα γίνουν – Ποιοι τις δικαιούνται

Αυξήσεις μισθών – Δημόσιο: Αγώνας δρόμου στο οικονομικό επιτελείο, ώστε οι αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων να «κλειδώσουν» μέσα στις επόμενες εβδομάδες και οι νέες διατάξεις να συμπεριληφθούν στο πρώτο πολυνομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών.

Με δεδομένο τον δημοσιονομικό χώρο από τον προϋπολογισμό του 2024 που θα διατεθεί -700 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τις μικτές αυξήσεις, ενώ το καθαρό κόστος θα είναι 500 εκατ.ευρώ- θα επιχειρηθεί να ικανοποιηθούν δύο στόχοι ταυτόχρονα.

Πρώτον, να δουν αύξηση στις μικτές αποδοχές τους όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο οι οποίοι είναι και οι μόνοι που δεν έχουν δει ακόμη τους μισθούς τους να αλλάζουν. Και δεύτερον, το ενιαίο μισθολόγιο να γίνει πιο ελκυστικό για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιλογής.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τους νεοεισερχόμενους και όσους κατατάσσονται στα χαμηλότερα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει αυτούς που καταλαμβάνυν θέση ευθύνης, ενώ η 3η ομάδα περιλαμβάνει τους εργαζομένους με παιδιά.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει ότι το δημοσιονομικό κόστος για το ενιαίο μισθολόγιο θα παραμείνει σταθερό στα 500 εκατ. ευρώ για όλη την 4ετία. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταβολές που θα αποφασιστούν θα διατηρηθούν σε ισχύ χωρίς πρόσθετες παρεμβάσεις για όλη την 4ετία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυξήσεις μισθών – Δημόσιο: Πότε θα γίνουν – Ποιοι τις δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.