ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα: Τα ΜΑΤ φυλάνε σκοπιά στην πλατεία Αγ. Ιωάννου

Από την επόμενη κιόλας ημέρα της επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Αγ. Ιωάννου, τα ΜΑΤ βρίσκονται από την Τετάρτη(6/5) στην Αγία Παρασκευή όπου εκατοντάδες νεαροί έπιναν μπίρες, παρά τους κανόνες για αποφυγή συγχρωτισμού και τήρηση αποστάσεων. Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες και η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια, διαμήνυσε...
Έκτακτα μέτρα: Τα ΜΑΤ φυλάνε σκοπιά στην πλατεία Αγ. Ιωάννου

Από την επόμενη κιόλας ημέρα της επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Αγ. Ιωάννου, τα ΜΑΤ βρίσκονται από την Τετάρτη(6/5) στην Αγία Παρασκευή όπου εκατοντάδες νεαροί έπιναν μπίρες, παρά τους κανόνες για αποφυγή συγχρωτισμού και τήρηση αποστάσεων.

Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες και η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια, διαμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται, υπογράμμισε εξίσου και κατέστησε σαφές πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα το βράδυ της Τρίτης 5/5, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις. Έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε 6 περιπτώσεις, και δη σε 3 περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Αγία Παρασκευή: Έλεγχοι σε καθημερινή βάση

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντας πως η συμπεριφορά τους θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Δείτε το βίντεο από την επέμβαση των ΜΑΤ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΥ: «Ο κίνδυνος της επιστροφής σε lockdown παραμένει»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτα μέτρα: Τα ΜΑΤ φυλάνε σκοπιά στην πλατεία Αγ. Ιωάννου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.