ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα, βίντεο από τον Πανάγιο Τάφο

Πρωτόγνωρες εικόνες στα Ιεροσόλυμα...
Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα, βίντεο από τον Πανάγιο Τάφο

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το Άγιο Φως δεν πρόκειται να διανεμηθεί στην Ελλάδα, αλλά θα παραμείνει για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα.

Κάτι το οποίο έχει ανακοινωθεί εδώ και ημέρες από την Κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα, το Άγιο Φως λίγο πριν τις 18:00 έφτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την πρωτεύουσα της χώρας, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός – Ελλάδα: Στους 110 οι νεκροί, κατέληξε 64χρονος

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχτηκε το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Όσον αφορά την τελετή που έγινε στα Ιεροσόλυμα, υπήρξαν πρωτόγνωρες εικόνες. Ελάχιστος έως καθόλου ήταν ο κόσμος στον Πανάγιο Τάφο, ενώ αρκετοί από τους ιερείς που περίμεναν το Άγιο Φως φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο. Έτσι ώστε να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί πως αεροσκάφος της Aegean πήγε στο Ισραήλ, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλα΄δα με το Άγιο Φως. Σε αυτό επεβαινε μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.

Δεν κατέβηκαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Έλαβαν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα και το έφερε απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.

Στην τελετή υποδοχής συμμετείχαν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα, βίντεο από τον Πανάγιο Τάφο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.