Άγιο Φως: Η υποδοχή του από τα Ιεροσόλυμα έγινε με μια σεμνή τελετή και χωρίς τιμές αρχηγού κράτους, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Η υποδοχή του από τα Ιεροσόλυμα έγινε με μια σεμνή τελετή και χωρίς τιμές αρχηγού κράτους, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Άγιο Φως: Η υποδοχή του από τα Ιεροσόλυμα έγινε με μια σεμνή τελετή και χωρίς τιμές αρχηγού κράτους, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Το Άγιο Φως αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 18:00 του Μεγάλου Σαββάτου.

Θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου κι από εκεί σε όλη την Ελλάδα για να παραδοθεί στις εκκλησίες πριν από την Ανάσταση.

Νωρίτερα, στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, άναψε τις λαμπάδες με το Άγιο Φως και στη συνέχεια μετέδωσε το Άγιο Φως στους Ορθόδοξους πιστούς και κληρικούς των άλλων θρησκευτικών δογμάτων εντός του Ναού της Αναστάσεως.

Ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ενώ σε ειδικό φανάρι το μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου.

Όσον αφορά τις εκκλησίες ισχύει το μέτρο της αναλογίας του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών.

Εκτός αυτών αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.