ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιο Όρος: Αυτόκλητοι «ερευνητές» εξαπολύουν βρώμικο νέφος προπαγάνδας, για το Περιβόλι της Παναγίας

Υποτιθέμενοι «ερευνητές» ισχυρίζονται πως μπήκαν στα… «άδυτα» του Αγίου Όρους, που έχουν το θράσος να το αποκαλούν… «Όρος των Αρνητών»...
Άγιο Όρος: Αυτόκλητοι «ερευνητές» εξαπολύουν βρώμικο νέφος προπαγάνδας, για το Περιβόλι της Παναγίας

Άγιο Όρος: Καθώς η περιπέτεια υγείας του Βατοπεδινού Ηγούμενου Εφραίμ ευτυχώς έληξε με αίσιο τρόπο, έπειτα από 51 ημέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ, βλέπουμε πως ξεκινά ένας νέος γύρος φτηνής προπαγάνδας και πολεμικής, όχι μόνο κατά του Εφραίμ, άλλα και συνολικά κατά του Αγίου Όρους.

Υποτιθέμενοι «ερευνητές» ισχυρίζονται πως μπήκαν στα… «άδυτα» του Αγίου Όρους, που έχουν το θράσος να το αποκαλούν… «Όρος των Αρνητών» (αλήθεια πόση αυθάδεια και πόση βλακεία μπορεί να χωρέσει μέσα σε τρεις λέξεις…), και μιλούν για «ακατανόητη στάση» των μοναχών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (λες και δεν είναι δικαίωμα τους).

Το όλο ύφος της κριτικής τους, βγάζει μια υπέρμετρη εμπάθεια, προσπαθεί να σκιαγραφήσει τους Αγιορείτες σαν ανθρώπους του… «Μεσαίωνα», με οπισθοδρομικές απόψεις για «τα σύγχρονα πράγματα». Ίσως αν αυτοί οι «ερευνητές» πλησίαζαν έστω και λίγο, τον υψηλό μέσο όρο μόρφωσης που έχουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους, θα κατάφερναν να αποφύγουν να γράφουν τέτοιες ανοησίες.

Εκεί που κλίνουν το γόνυ μπροστά στην μεγαλοπρέπεια της Παναγίας, ολόκληροι αρχηγοί κρατών, οι δήθεν «ερευνητές» ανακαλύπτουν… «σκοταδισμό», γιατί πολύ απλά οι μοναχοί έχουν ακόμα ελεύθερη βούληση και ασκούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα βρώμικο προπαγανδιστικό νέφος, γράφοντας για δήθεν «διχασμούς», δήθεν αναθέματα σε φαρμακευτικές εταιρείες (αλίμονο, μη θίξει κανείς τις πολυεθνικές…), δήθεν «εναλλακτικές ιατρικές προσεγγίσεις», «φήμες» για γιατρό που δήθεν επηρέασε τον Ηγούμενο Εφραίμ να μην εμβολιαστεί και άλλες τέτοιες ιστορίες για αγρίους.

Αφού πρώτα τα… «τέρατα» δημοσιογραφικής δεοντολογίας, φρόντισαν να λιθοβολήσουν με άρθρα έναν άνθρωπο που βρισκόταν στην εντατική και πάλευε με τον θάνατο, τώρα φροντίζουν να αποπερατώσουν το ανήθικο έργο τους και αφού ο Εφραίμ βγήκε από το νοσοκομείο.

Και όλα αυτό το εξόφθαλμα αντιχριστιανικό εγχείρημα, στηρίζεται σε αόριστες «φήμες», σε μετέωρες «πληροφορίες»: «Μου είπαν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα… άκουσα… ακούγεται έντονα…».

Μιλάμε για υποψηφιότητα για βραβείο Πούλιτζερ, όχι αστεία…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Upopsi.gr. 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγιο Όρος: Αυτόκλητοι «ερευνητές» εξαπολύουν βρώμικο νέφος προπαγάνδας, για το Περιβόλι της Παναγίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.