ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιον Όρος: Όταν οι ποδοσφαιριστές επισκέπτονται την Αθωνική Πολιτεία (pics)

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που επισκέπτονται κατά καιρούς για προσκύνημα το Άγιον Όρος.
Άγιον Όρος: Όταν οι ποδοσφαιριστές επισκέπτονται την Αθωνική Πολιτεία (pics)

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που επισκέπτονται κατά καιρούς για προσκύνημα το Άγιον Όρος.

Άγιον Όρος: Το «Περιβόλι» της Παναγίας αποτελούσε ανέκαθεν σημείο αναφοράς στην Ορθοδοξία, ένα μέρος προσευχής και κατάνυξης, τόσο για τον μοναχισμό όσο και για τους λαϊκούς ανθρώπους που το έβλεπαν ως μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μια ευκαιρία να έρθουν κοντά στον Θεό, μέσα από ένα περιβάλλον ηρεμίας και γαλήνης.

Συχνά πυκνά, πολλοί είναι και οι ποδοσφαιριστές που επιλέγουν τα μεταβούν για προσκύνημα στο Άγιον Όρος κατά την περίοδο που δεν υπάρχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Άλλοι με μεγάλα επιτεύγματα και μεγάλη καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου και άλλοι με μικρότερη. Καμία σημασία δεν έχει όμως αυτό, καθώς ο λόγος της παρουσίας τους σε αυτό το ιερό μέρος, είναι κοινός. Να βρεθούν στο «Περιβόλι» της Παναγίας και να πάρουν την ευλογία της.

Το Sportime σας παρουσιάζει μερικούς από αυτούς:

Βασίλης Τοροσίδης – Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Άγιον Όρος: Όταν οι ποδοσφαιριστές επισκέπτονται το «Περιβόλι» της Παναγίας (pics)

Ίσως οι πιο συχνοί προσκυνητές και αναπόσπαστο δίδυμο είναι οι Βασίλης Τοροσίδης και Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ένας πρώην και ένας νυν παίκτης του Ολυμπιακού. Οι δύο διεθνής Έλληνες ποδοσφαιριστές επισκέπτονται τακτικά το Άγιον Όρος και κυρίως τα Καρούλια, που εντάσσονται στη Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Άγιον Όρος: Όταν οι ποδοσφαιριστές επισκέπτονται το «Περιβόλι» της Παναγίας (pics)

Η φωτογραφία είναι από την Ιερά Σκήτη των Θωμάδων και… στην «Αγιορείτικη» παρέα των Τοροσίδη και Παπασταθόπουλου προστίθεται και ακόμη ένας παίκτης των «ερυθρολεύκων». Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με καταγωγή από το Λάκκωμα της Χαλκιδικής δεν θα μπορούσε να μην έχει επισκεφτεί το ιερό αυτό μέρος που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον τόπο του.

Γιώργος Καραγκούνης

Ο «Κάρα» είναι και αυτός ένας από τους χιλιάδες προσκυνητές που παίρνουν το καραβάκι από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής με προορισμό το λιμάνι της Δάφνης και το Άγιον Όρος. Το προσκύνημα του αφορούσε την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004 βρήκε λίγες στιγμές ηρεμίας και πνευματικής καθοδήγησης.

Γιάννης Μανιάτης

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, φαίνεται πως πείστηκε και αυτός από τον Βασίλη Τοροσίδη και τον ακολούθησε σε ένα «ταξίδι περιπέτειας στο Άγιον Όρος» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο ίδιος περπατώντας στα μονοπάτια του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Maniatis (@gmaniatis02)

Ανδρέας Μπουχαλάκης – Μανώλης Τζανακάκης – Μανώλης Σάλιακας

Με τους δύο Μανώληδες συντροφιά περιηγήθηκε στο Άγιον Όρος και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ανδρέας Μπουχαλάκης. Οι τρεις ποδοσφαιριστές με κοινό σημείο στην καριέρα τους ότι φόρεσαν τα «ερυθρόλευκα» θέλησαν να ηρεμήσουν πνευματικά και να γνωρίσουν την άγρια αλλά συνάμα απέραντη ομορφιά του Άθωνα.

Δημήτρης Πέλκας

Ο νυν μεσοεπιθετικός της Φενέρμπαχτσε και πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ, έχει επισκεφτεί και αυτός το Όρος και πιο συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Διονυσίου προκειμένου να πάρει την ευλογία της Παναγίας της Μυροβλύτισσας που βρίσκεται στο μοναστήρι. Ο Έλληνας Διεθνής άσος εκτός από την παρουσία του στο Άγιο Όρος έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές και στο Πατριαρχείο στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι αγωνίζεται στην Πόλη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγιον Όρος: Όταν οι ποδοσφαιριστές επισκέπτονται την Αθωνική Πολιτεία (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.