ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιον Όρος: Συγκλονιστικό θαύμα στη Ν. Σκήτη – Εκοιμήθη γέροντας και το χέρι με το κομποσκοίνι έμεινε άφθαρτο!

Σε ολόκληρο το σώμα του κεκοιμημένου ιερομόναχου είχε ξεκινήσει η φθορά του θανάτου, εκτός από το χέρι που κρατούσε το κομποσχοίνι!
Άγιον Όρος: Συγκλονιστικό θαύμα στη Ν. Σκήτη – Εκοιμήθη γέροντας και το χέρι με το κομποσκοίνι έμεινε άφθαρτο!

Ένα φοβερό θαύμα φαίνεται πως έλαβε χώρα στο  Άγιον Όρος. Όπως διαβάσαμε στο blog Προσκυνητής, στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους οι πατέρες που ζουν στην περιοχή ήρθαν αντιμέτωποι με ένα υπερθαύμαστο φαινόμενο.

Ένας Ιερομόναχος, ο π. Ευσέβιος ο οποίος ζούσε μόνος του στην καλύβη του, δεν είχε δώσει σημάδια ζωής επί 3-4 μέρες. Όταν οι πατέρες από τα κελιά της γύρω περιοχής ανησύχησαν και πήγαν να δουν αν είναι καλά, πήγαν στο κελί του και τον βρήκαν νεκρό από ανακοπή καρδιάς.

Όμως παρατήρησαν κάτι που τους άφησε άναυδους. Ενώ το σώμα του γέροντα είχε υποστεί τη φυσιολογική φθορά της νεκρής σάρκας, το χέρι του που κρατούσε το κομποσχοίνι ήταν άθικτο και άφθαρτο σαν χέρι ζωντανού ανθρώπου! Η εικόνα μιλά από μόνη της και σε γεμίζει δέος.

Η δύναμη της προσευχής

Οι πατέρες δόξασαν με όλη την ψυχή τους τον Θεό, που με αυτόν τον υπερφυσικό τρόπο έδειξε την τεράστια δύναμη που φέρει η προσευχή και το ευλογημένο κομποσχοίνι. Ο μόνιμος σύντροφος Αγιορειτών, ιερέων και λαικών, το «τηλέφωνο» για επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό, το «όπλο» κατά των θλίψεων και των δαιμόνων (όπως έλεγε ο Άγιος Παίσιος).

Ούτε η αμείλικτη φθορά του θανάτου δεν μπόρεσε να νικήσει την ευχούλα που ψιθυρίζουν οι πιστοί κόμπο – κόμπο, το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με». Την καρδιακή προσευχή που αναπέμπεται από τα χείλη και τα βάθη της καρδιάς και καταφέρνει να ανοίγει τους ουρανούς. Για να περιλουστεί ο χριστιανός με το έλεος του Θεού, να αποκτήσει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, να καθαριστεί, να αγιαστεί.

Την παραίνεση του Απόστολου Παύλου «αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε», ακολούθησε και ο π. Ευσέβιος που παρέδωσε το πνεύμα με το κομποσχοίνι στο χέρι, με την προσευχή ακόμα και στο κατώφλι του θανάτου, την πρωταρχική ανάγκη της ψυχής, την ουράνια τροφή που τρέφει τον άνθρωπο και τον αφθαρτοποιεί.

Μια πρόγευση αφθαρσίας, φανέρωσε και αυτό το εντυπωσιακό θαύμα.

Η συγκλονιστική φωτογραφία – ντοκουμέντο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγιον Όρος: Συγκλονιστικό θαύμα στη Ν. Σκήτη – Εκοιμήθη γέροντας και το χέρι με το κομποσκοίνι έμεινε άφθαρτο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.