Άγιος Παΐσιος : Με λαμπρότητα τα εγκαίνια της εκκλησίας στα Τρίκαλα (vid)- 25 Ιουλίου

Με λαμπρότητα και τιμή εγκαινιάστηκε ο ναός στον οποίο τιμάται ο Άγιος Παΐσιος στα Τρίκαλα.

Με λαμπρότητα και τιμή εγκαινιάστηκε ο ναός στον οποίο τιμάται ο Άγιος Παΐσιος στα Τρίκαλα.

Άγιος Παΐσιος: Η μνήμη του Αγίου Παΐσιου εορτάζεται σήμερα 12 Ιουλίου, από την Ορθόδοξη εκκλησία, ημερομηνία που επιλέχθηκε λόγω της κοιμήσεως του.

Ο Άγιος Παΐσιος το 2017, ανακηρύχθηκε προστάτης άγιος του στρατιωτικού όπλου των Διαβιβάσεων, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ αφορμή για αυτό στάθηκε η θητεία του στο συγκεκριμένα όπλο του Ελληνικού Στρατού.

Τον Άγιο ευλαβούνται εκατομμύρια Ορθόδοξοι Χριστιανοί, με το όνομα του να τιμάται σε πολλούς ναούς στην Ελλάδα, όπως και στα Τρίκαλα, όπου με λαμπρότητα έγιναν τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Παΐσιου το βράδυ της Κυριακής (11/7).

Όπως κατέγραψε η κάμερα του trikalavoice.gr, η τελετή από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών πραγματοποιήθηκε κατά το τυπικό της εκκλησίας μας, με τη συμμετοχή δύο Αρχιερέων του Τρίκκης και Σταγών, κκ. Χρυσοστόμου και του Πατάρων κκ. Αθηναγόρα.

Με τον καθαγιασμό της Αγίας Τράπεζας, δόθηκε μια φαντασμαγορική εικόνα στον ουρανό των Τρικάλων, με τη ρίψη βεγγαλικών στον αύλειο χώρο του Ναού, να κοσμούν την ατμόσφαιρα.

Δείτε το βίντεο από τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Παΐσιου στα Τρίκαλα:

Διαβάστε επίσης:

Άγιος Παΐσιος: Το θαύμα που έκανε ως λαϊκός – Διηγείται αυτόπτης μάρτυρας

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί ο Ακάρ – «Στην Ελλάδα υπάρχει ένα πάθος για εξοπλισμούς»

Euro 2020: Έφτασε στη Ρώμη η κούπα (pic)