ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγίου Βαλεντίνου: Παρακολουθούν τους συντρόφους τους με τα Airtags της Apple

Σε αλλαγές προχωρήσει η Apple στην λειτουργία των AirTags μετά από τα παράπονα των χρηστών για ανεπιθύμητη παρακολούθησή τους.
Αγίου Βαλεντίνου: Παρακολουθούν τους συντρόφους τους με τα Airtags της Apple

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα 14 Φεβρουαρίου, φέρνει στο προσκήνιο τα ζευγάρια είτε πρόκειται για τις καλές στιγμές τους είτε για τις κακές. Οι δεύτερες έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα για τους χρήστες των AirTags της Apple καθώς πολλοί φαίνεται πως τα χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν τις κινήσεις των συντρόφων τους!

Η Apple σπεύδει να διορθώσει το πρόβλημα στη ερχόμενη ενημέρωση του λογισμικού έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο. Στη νέα ενημέρωση του λογισμικού θα εφαρμοστούν νέες προειδοποιήσεις απορρήτου κατά τη ρύθμιση του AirTag.

H συγκεκριμένη προειδοποίηση θα διευκρινίζει ότι το AirTag είναι συνδεδεμένο με ένα Apple ID και ότι η χρήση του για παρακολούθηση άλλων ατόμων είναι παράνομη.

Ακόμη, η εταιρία κολοσσός της τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων, θα διορθώσει ένα bug το οποίο αναστάτωνε τους χρήστες.

Μέχρι στιγμής, τα AirPods μπορούν να εμφανίσουν την ειδοποίηση «Unknown Accessory Detected» το οποίο πολλοί μπέρδευαν ως ειδοποίηση από κάποιο AirTag το οποίο βρίσκεται σε κοντινή θέση.

Η εταιρία εργάζεται επίσης για νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας που πρόκειται να εφαρμοστούν αργότερα μέσα στο έτος. Η εύρεση ακριβείας, οι βελτιωμένες ειδοποιήσεις οθόνης αλλά και οι πιο δυνατοί ήχοι έχουν σκοπό να δυσκολέψουν τη χρήση των AirTags για παρακολούθηση άλλου ατόμου.

Εκτός από την ανακοίνωση για τις αλλαγές στα AirTags μέσα στο έτος, η Apple τόνισε ότι το απόρρητο των AirTags ήταν πάντα προτεραιότητα. Η ανεπιθύμητη παρακολούθηση σύμφωνα με την εταιρία «είναι εδώ και πολύ καιρό ένα κοινωνικό πρόβλημα».

Μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο σε μια… αθώα παρακολούθηση του συντρόφου κάποιου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μπορεί να αποδειχτεί ακόμη πιο επικίνδυνη από αυτό καθώς πολλοί χρήστες έχουν αναφερθεί σε «stalkers», δηλαδή άτομα τα οποία παρακολουθούν τη κάθε τους κίνηση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγίου Βαλεντίνου: Παρακολουθούν τους συντρόφους τους με τα Airtags της Apple», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις