ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγνωστοι γκρέμισαν τον σταυρό των… αντιδράσεων στη Μυτιλήνη

Τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής εξακολουθούν να υφίστανται στο νησί του Βορείου Αιγαίου
Άγνωστοι γκρέμισαν τον σταυρό των… αντιδράσεων στη Μυτιλήνη

Τον τσιμεντένιο σταυρό που είχε τοποθετηθεί στη βραχώδη ακτή Απελή κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης, γκρέμισαν άγνωστοι τη Δευτέρα (8/10).

Ο σταυρός υπήρχε στο σημείο από τις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών – ιδιαίτερα μελών της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», οι οποίοι χαρακτήριζαν την πράξη «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Βέβαια στη συνέχεια υπήρξαν αντιδράσεις από άλλους ντόπιους που δεν βλέπουν με καλό μάτι την πολυπληθή παρουσία μεταναστών που ζητούν άσυλο.

Η «Συνύπαρξη» έχει υποβάλει αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές, μέσω του οποίου ζητεί «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Εντούτοις, άγνωστοι προέβησαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τον σταυρό, ο οποίος θα θυμίζει… γεφύρι της Άρτας αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι ορισμένοι ετοιμάζονται να τον ανακατασκευάσουν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγνωστοι γκρέμισαν τον σταυρό των… αντιδράσεων στη Μυτιλήνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.