ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Airbnb: Πως να ενοικιάσετε νόμιμα το ακίνητo σας χωρίς φόβο για πρόστιμο

Πως μπορεί κάποιος να νοικιάσει το ακίνητο του, χωρίς να έχει προβλήματα, στην συνέχεια.
Airbnb: Πως να ενοικιάσετε νόμιμα το ακίνητo σας χωρίς φόβο για πρόστιμο

Airbnb: Πως μπορεί κάποιος να νοικιάσει το ακίνητο του, χωρίς να έχει προβλήματα, στην συνέχεια.

Airbnb: Η Ανεξάρτητη Αρχη Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με έναν σχετικό οδηγό, δίνει κατευθύνσεις, για το πως μπορεί να νοικιάσει κάποιος το ακίνητο του.

Η ΑΑΔΕ λοιπόν με έναν αναλυτικό οδηγό, παρέχει πληροφορίες, σε όσους επιθυμούν να διαθέσουν το τους για βραχυχρόνια μίσθωση, μέσω της πλατφόρμας Airbnb ή άλλων σχετικών ιστοσελίδων, που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σημειώνει πως ο ιδιοκτήτης έχει κάποιες φορολογικές υποχρεώσεις. Πρώτα απ’ όλα να δώσει τα στοιχεία μίσθωσης. Να εγγραφεί ηλεκτρονικά στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής για να αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (Α.Μ.Α)∙

Να αναρτήσει τον Α.Μ.Α. σε κάθε ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας μισθώνει το ακίνητο του. Να υποβάλλει και πάλι ηλεκτρονικά δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής για κάθε βραχυχρόνια μίσθωση

Να οριστικοποιήσει την την εικόνα του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής μέχρι 28/02, κάθε χρονιάς, έτσι ώστε να προσδιοριστεί για κάθε δικαιούχο εισοδήματος το φορολογητέο εισόδημα που δημιουργήθηκε το προηγούμενο έτος

Να δηλώσει το εισόδημα που αποκτάει από την μίσθωση του ακινήτου.

Να συμπληρώσει την αναλυτική κατάσταση, για το μίσθωμα κατοικίας (έντυπο Ε2)

Να υποβάλει την δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1)

όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων, βρεθούν να μην έχουν δηλώσει τα ακίνητα τους, στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων της ΑΑΔΕ και να μην έχουν ΑΜΑ, μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο που θα κυμένεται από 5000 ως και 20.000 ευρώ.

Τέλος κάθε άτομο που νοικιάζει κάποιον χώρο, θα πρέπει να δηλώνει τον αριθμό μητρώου στην πλατφόρμα, τον οποίο έχει λάβει νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Όλα τα νέα μέτρα από αύριο Σάββατο 12/6

Ιωάννα Μαλέσκου: Ούρλιαζε από τρόμο στο σπίτι της – Τι συνέβη

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς τους κερδίζει με τον τρόπο του

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Airbnb: Πως να ενοικιάσετε νόμιμα το ακίνητo σας χωρίς φόβο για πρόστιμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.