ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Airbnb: Πόσα βγάζει ένας ιδιοκτήτης μηνιαίως;

Τα χρήματα που μπορούν να μπαίνουν στην τσέπη ενός ιδιοκτήτη airbnb
Airbnb: Πόσα βγάζει ένας ιδιοκτήτης μηνιαίως;

Το φαινόμενο των Airbnb έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, με πολλούς ανθρώπους να προτιμούν τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDΝΑ το 2018 στην Ελλάδα οι καταχωρήσεις κατοικιών παρουσίασαν αύξηση κατά 21% και οι διανυκτερεύσεις κατά 24%, ωστόσο η πληρότητα μειώθηκε κατά 13%, η μέση ημερήσια τιμή σημείωσε επίσης πτώση κατά 17%, όπως και τα έσοδα ανά διαθέσιμη ιδιοκτησία κατά 28%.

Φυσικά ο λόγος είναι ότι οι κατοικίες ανά περιοχή έγιναν περισσότερες και έτσι οι τιμές πέφτουν λόγω αγοράς.

Όπως αναφέρει μάλιστα η κυρία Θεοδώρα Δήμα, πρόεδρο του Συλλόγου της Οικονομίας Διαμοιρασμού (ΣΟΔΙΑ), οι ιδιοκτήτες προτιμούν τα σίγουρα χρήματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων από την ανασφάλεια των μακροχρόνιων.

Πρόκειται για σπίτια τα οποία δεν χρησιμοποιούνται και είναι επιπλωμένα, αποτελώντας δεύτερες κατοικίες και εξοχικά με αποτέλεσμα να τα εκμεταλλεύονται με αυτόν τον τρόπο.

Τι βγάζει κάποιος που έχει ένα δυάρι στο κέντρο και θέλει να το εντάξει στις κατηγορίες Airbnb;

Η μέση τιμή ενοικίασης αγγίζει τα 50 ευρώ την ημέρα. Εφόσον το ακίνητο αυτό καταφέρει να έχει πληρότητα 20 μέρες τον μήνα, θα αποφέρει 1000 ευρώ μικτά.

Με αυτά τα χρήματα, πληρώνεται η εφορία, φυσικά στην προμήθεια της πλατφόρμας και στα υπόλοιπα έξοδα, ένα ποσό που αγγίζει το 50% του αρχικού.

Έτσι σε αυτή την περίπτωση, στην τσέπη του ιδιοκτήτη θα καταλήξουν 500 ευρώ, ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που σε μία μακροχρόνιας μίσθωση μπορεί να μην το έβρισκε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Airbnb: Πόσα βγάζει ένας ιδιοκτήτης μηνιαίως;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.