ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αϊτή: Τραγωδία 227 ως τώρα οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό – Εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι

Μία ακόμη τραγωδία «χτύπησε» την Αϊτή καθώς ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη χώρα άφησε πίσω του πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους.
Αϊτή: Τραγωδία 227 ως τώρα οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό – Εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα τουλάχιστον 227 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την Αϊτή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η χώρα.

Παράλληλα εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι καθώς ο σεισμός προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε κτίρια και σπίτια.

Ο σεισμός των 7,2 βαθμών είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από τη πόλη Πετί Τρου ντε Νιπ, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Έτσι ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Ανρί κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα.

Η φτωχότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου έχει ακόμη ζωντανές τις μνήμες από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου του 2010, που κατέστρεψε την πρωτεύουσα και άλλες επαρχιακές πόλεις. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 300.000 είχαν τραυματιστεί.

Ο Τζο Μπάιντεν: Προσφέρει βοήθεια την Αϊτή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόσφερε τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αϊτή μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε σήμερα το νησί, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

O Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε από τους συμβούλους του για τον σεισμό στην Αϊτή όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και ισοπεδώθηκαν κτίρια, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος “ενέκρινε άμεση αμερικανική αρωγή και ανέθεσε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), Σαμάνθα Πάουερ, να συντονίσει αυτή την προσπάθεια”, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο ίδιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αϊτή: Τραγωδία 227 ως τώρα οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό – Εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.