ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακίνητα: Υπολογίστε την αξία του ακινήτου σας με ένα κλικ

To Ελληνικό κτηματολόγιο, μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθεί να καταγράψει την αντικειμενική αξία που έχουν τα ακίνητα στην χώρα, με την πύλη Inspire.
Ακίνητα: Υπολογίστε την αξία του ακινήτου σας με ένα κλικ

To Ελληνικό Κτηματολόγιο θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία ψηφιακή υποδομή, με την χρησιμοποίηση της πύλης Inspire , η οποία θα περιλαμβάνει την αξία που έχουν όλα τα ακίνητα.

Αυτό θα συμβεί επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένας μηχανισμός, με βάση τον οποίο θα υπολογίζεται με αξιοπιστία η αξία που έχουν όλα τα ακίνητα στην χώρα. Για να υπάρξει μία δίκαιη φορολόγηση τους και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.

Αυτό γινόταν πιο δύσκολο ως τώρα, καθώς μπερδεύονται οι αρμοδιότητες που έχουν πολλά Υπουργεία και υπηρεσίες. Όπως για παράδειγμα το Υπουργείο Οικονομικών με την φορολόγηση και τις αντικειμενικές αξίες και το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τα υποθηκοφυλακεία.

Έτσι το Ελληνικό Κτηματολόγιο δημιούργησε την πύλη γεωχωρικών πληροφοριών INSPIRE. Μετά από αίτημα που έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υποδομή χωρικών πληροφοριών. Γι’ αυτόν τον λόγο ήδη δίνεται πρόσβαση στα κτηματολογικά διαγράμματα και σε άλλα αντικειμενικά στοιχεία για να προσδιοριστεί η αξία των ακινήτων.

Μάλιστα η πύλη Inspire μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να υπολογίσει την αξία που έχουν τα ακίνητα του, αναμένεται σύντομα να αναβαθμιστεί σε μία hi tech πλατφόρμα. Η οποία με την χρήση των γεωτεμαχίων θα μπορεί να υπολογίζει με πιο ορθό τρόπο την αντικειμενική αξία των ακινήτων.

Μέχρι στιγμής άλλωστε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, καταγράφει κάποια δεδομένα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο να υπολογίσει κάποιος την αξία τους.

Κάποια από αυτά είναι τα γεωμετρικά και τα θεματικά του στοιχεία, όπως και τα χαρακτηριστικά θέσης.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακίνητα: Υπολογίστε την αξία του ακινήτου σας με ένα κλικ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.